En hoe is het in San Diego?

Toen ik vorig jaar augustus begon met mijn master Medical Engineering, betekende dat ook dat ik mijn stage kon gaan plannen. Ik vond het belangrijk om een goede combinatie tussen project en bestemming te vinden. Californië trok al snel mijn aandacht en toen ik een heel interessante onderzoeksgroep in San Diego vond, was ik al snel overtuigd.

door
foto Privéarchief Judith Fonken

Het contact met de professor in San Diego verliep erg vlot, ik kon zelf vorm geven aan mijn project en ik was erg flexibel in het plannen van mijn stage. Gelukkig was ik er vroeg bij, want het regelen van je visum duurt behoorlijk lang in Amerika - denk aan zo’n vier tot vijf maanden. In januari had ik mijn visum binnen en kon de voorpret beginnen!

Voordat ik begon met mijn stage, heb ik drie weken door Californië gereisd met mijn vriend. In deze drie weken hebben we erg veel van Californië gezien, van grote steden en stranden tot gigantische natuurparken en woestijnen, Californië is erg divers!

 

Ik woon hier in een mooi appartement dat ik deel met vier huisgenoten, op tien fietsminuten van de universiteit en met de luxe van een zwembad en hot tub. Ik ben erg flexibel in mijn stagetijden, dus ik probeer op tijd te beginnen, zodat ik in de avonden tijd heb om te sporten, surfen of naar een restaurant of café te gaan. In het weekend probeer ik zoveel mogelijk van San Diego te ontdekken samen met de vrienden die ik hier gemaakt heb en dit doen we voornamelijk met de fiets (San Diego is veel fietsvriendelijker dan ik had verwacht!) en te voet in een van de vele natuurparken rondom San Diego.

Naast al deze activiteiten, is het natuurlijk ook erg belangrijk dat het onderwerp van je project je interesseert. Ik heb in de onderzoeksgroep in San Diego de combinatie gevonden die ik zocht: beeldverwerking, modelleren en biomechanica. In mijn project onderzoek ik of ultrasound-beelden gebruikt kunnen worden om patiëntspecifieke modellen van het hart te creëren om zo bij te dragen aan betere diagnostiek en planning van interventies.

Het is een cliché, maar ik denk dat een periode in het buitenland goed is voor je persoonlijke ontwikkeling, omdat je echt op jezelf aangewezen bent. Daarnaast vind ik het enorm gaaf om de cultuur en de omgeving hier echt te leren kennen. Ik heb dus absoluut geen spijt van mijn beslissing om naar San Diego te gaan en ik ga hier nog mooi twee maanden genieten!

Deel dit artikel via je socials