Foto | Privé-archief Nathalie van de Laar

En hoe is het in Sydney?

Ik had niet zoveel eisen voor mijn stage voor de master Biomedical Engineering: het moest Engelstalig zijn, lekker weer was mooi meegenomen maar ik wilde vooral ver weg. En ver weg dat werd het. Na een vliegreis van 25 uur kwam ik aan in Sydney. Dit zou de komende vier maanden mijn thuis worden. Het was wel raar om zo net na de feestdagen en midden in de winter naar de andere kant van de wereld te vliegen.

door
foto Privé-archief Nathalie van de Laar

Eenmaal aangekomen heb ik gelijk ervaren dat Sydney vrij heuvelachtig is en dat in combinatie met het feit dat je hier links rijdt, maakt dat ik de komende maanden niet zal fietsen. Dat is ook niet nodig want mijn huis is super dichtbij de universiteit. De campus is best groot en bestaat uit twee delen; upper campus en lower campus. Wanneer je een rondje loopt over de campus, snap je gelijk waarom het zo heet.

Doordeweeks ben ik vooral hard aan het werk in een super leuke onderzoeksgroep. Iedereen is heel erg aardig hier en dat maakt het werk een stuk gemakkelijker. Ook zijn er heel veel (sport)verenigingen waar je lid van kunt worden. Dit is echt een aanrader. Zo leer je heel makkelijk mensen kennen en zo ga je soms op leuke tripjes. Ik ben eind januari begonnen en aangezien het academisch jaar hier in februari begint, was ik niet de enige nieuwe.

Sydney is heel erg groot en dus is er ieder weekend wel wat nieuws te ontdekken. Ik vind de stad echt fantastisch met de vele parken, stadse sfeer maar ook de vele stranden en baaien. Ook de relaxte sfeer die er hangt maakt het erg prettig leven. Daarnaast is het in deze periode nog zomer/ begint de herfst waardoor het weer ook echt heerlijk is. De weekenden vliegen daardoor voorbij.

Tot nu toe bevalt het nog erg goed in het buitenland en ik zou het iedereen aanraden. Vooral het feit dat je helemaal in je eentje ergens anders bent, leert je heel veel over jezelf. Ik had eigenlijk verwacht dat dat me heel erg tegen zou vallen, maar stiekem bevalt dat best goed en ga ik ook regelmatig in mijn eentje op pad. Het voordeel van alleen zijn is dat je kunt doen wat je wilt en dat je heel makkelijk mensen ontmoet. Hoewel het misschien eng lijkt, vooral doen. Top ervaring.

Deel dit artikel