Bovengistende beauties op tweede speciaalbierfestival Japie

Wet ’n Juicy, ’t Witte Konijn Pluis, Coconut Chocolate Chip Cookie Quad, Stoppelbaard Stout, Only Goat Can Judge Me, Papegaei… Zelfs als speciaalbier níet per se bovenaan je persoonlijke consumptielijst staat, zou je op het Gouden Loper Festival van Japie alleen al omwille van de namen alles willen proeven. Afgelopen vrijdag hield de studievereniging haar tweede editie van het evenement op het Flux-veld.

Of je nu van een fris biertje houdt, of wel opgewassen bent tegen een wat zwaarder, smokey brouwsel; iedereen kwam vrijdag 24 mei op de tijdelijk tot Gouden Loper omgedoopte Groene Loper van de TU/e aan zijn trekken. De ‘line-up’ bestond uit zeven verschillende brouwerijen, die elk een gevarieerde selectie aan bijzondere bieren meebrachten.

Cursors verslaggever Niels Dusseldorp was erbij en nodigde de brouwers uit om een van hun bovengistende beauties te schenken, om deze vervolgens te delen met bezoekers. Hoe die zich de bieren lieten smaken en of zich potentiële zythologen bevinden onder de TU/e’ers, zie je in zijn verslag hieronder.

Vorig jaar hield Japie haar eerste speciaalbierfestival ter ere van het dertigjarig bestaan van de borrelruimte van de vereniging: de F.O.R.T.

Video | Niels Dusseldorp

Gouden Loper Festival 2019

Video | Niels Dusseldorp

Deel dit artikel via je socials