Blijf verbonden in tijden van corona

Hoe blijf je met elkaar in contact en als universitaire gemeenschap verbonden in tijden van crisis en noodgedwongen thuiswerken? Het is een vraag die veel mensen, teams, verenigingen en organisaties momenteel bezighoudt - én die uitdaagt tot creativiteit, doorzettingsvermogen en samenwerking op afstand. In dit liveblog verzamelen we alle sportieve, creatieve, muzikale, sociale en andersoortige online initiatieven aan de TU/e.

door
afbeelding Camiel Lintsen / Kade 05

Heb je ook een online activiteit of actie voor (onder anderen) TU/e’ers opgezet die je met ons wil delen? Stuur ons dan een mailtje met alle info, dan voegen wij je initiatief graag toe aan deze pagina.


Virtuele garagetour | Interesse in raceauto's, in elektrisch rijden en misschien ook in een lidmaatschap van een ambitieus studententeam? Tune dan zeker even in bij de live garagetour van studententeam InMotion via Facebook, op donderdagmiddag 2 april. Teammanager Laura geeft je een rondleiding, vertelt je meer over de activiteiten en doelstellingen van het team, en beantwoordt vragen van kijkers. De tour begint om 14.00 uur, check het Facebook-evenement voor alle details. 
 

One minute tip | Even geen lezingen, workshops of andere evenementen op de campus, maar ook Studium Generale vindt zijn weg online. Net gestart: hun nieuwe reeks 'The one minute tip', met vrolijke en inspirerende afleiding in tijden van corona. Onderstaand de eerste aflevering van de reeks, afkomstig van Studium Generale-hoofd Lucas Asselbergs.

SG One minute tip | STRP festival online


Online case-study | Meewerken aan de eerste autonome drone-assistent voor hulpverleners? Dan is Blue Jay misschien wel hét studententeam voor jou. Op 13 mei van 14.00 tot 17.00 uur biedt het team een kijkje in de keuken en kun je, voor een nog betere indruk van hun bezigheden, werken aan een online case-study. Het evenement zou traditiegetrouw worden afgesloten met een smakelijke pizza, maar die hou je nu tegoed tot de eerstvolgende real-life ontmoeting, zo belooft Blue Jay. P.S. Mocht je interesse hebben in een specifiek subteam binnen Blue Jay, mail ze dan even.

Drie maanden gratis Pressreader | Dit is pas een mooi gebaar: via het Informatie Expertise Centrum kunnen TU/e-studenten en -medewerkers vanaf vandaag drie maanden lang gratis (geen 1 april-grap, ook al realiseren we ons dat dit bijna te goed klnkt om waar te zijn is) via https://www.pressreader.com/ Nederlandse en buitenlandse kranten en heel veel tijdschriften lezen. Gratis!

Het enige wat je moet doen, is zorgen dat je verbinding hebt met de universiteit via de VPN of proxy server. Daarna is het genieten van ongelofelijk veel publicaties - in alle genres.

Fit@Home met het Sportcentrum | Elke dag live lessen volgen van het Studentensportcentrum? Dat kan vanaf vandaag, en dat is géén 1 april-grap! Denk aan yoga, core training, BBB, HIIT, stretching, fitbreaks... Hiernaast zie je het tijdschema voor de komende dagen. Je kunt via YouTube live meedoen. Heerlijk, toch even dat groepsgevoel (en de groepsdruk) om je work-out te doen. Je vindt alle info op de site van het SSC.

Student Pub Quiz | De populaire Student Pub Quiz bij De Zwarte Doos is terug - maar nu online! Op donderdagavond 2 april is Facebook jouw place to be, een biertje en borrelnootjes bij de hand, de quiz begint om half negen ’s avonds.

De Student Pub Quiz, in samenwerking met Pubquiz Eindhoven, is in het Engels. En laat je niet van de wijs brengen door de naam: ook niet-studenten mogen meedoen. P.S. Vergeet niet om vooraf hier even het antwoordformulier te downloaden en uit te printen (je hebt er zeven nodig, voor de zeven quizrondes van deze avond).


Gezond thuiswerken | Arbo- en milieuconsulent Marcel Vliex gaf ons al wat thuiswerktips, maar ook fysiotherapeut Frits Niemans van het Studentensportcentrum doet een gezonde duit in het zakje. Bekijk de video met tips and tricks hieronder.

Video | SSC Eindhoven

A Healthy (Home) Workplace | SSC Eindhoven

Video | SSC Eindhoven

Koken met Daan de Calculusveteraan | Ook de barcommissie van studievereniging D.S.A. Pattern (Data Science) is druk doende met het optuigen van online evenementen. En het eerste succesnummer is al geboren: Cooking with Daan, oftewel koken met barcommissielid Daan Vijselaar, ook wel bekend als de Calculusveteraan. Woensdag 1 april vanaf 18.00 uur is de tweede editie op Twitch, waarbij Daan een lekker gerecht kookt en uitleg geeft.


Vrijheid | Hou dezer dagen een oogje op de sociale kanalen (Facebook, Instagram) van Liberation 040, want de organisatie van dit Eindhovense bevrijdingsfestival daagt alle inwoners van Eindhoven uit om bij te dragen aan een nieuw creatief project. Want, zo zegt de organisatie: onze vrijheid neemt in deze tijden van coronacrisis áf, terwijl 2020 (75 jaar na de bevrijding van Nederland) juist het jaar zou moeten zijn om de vrijheid te vieren. De oproep is dan ook: visualiseer jóuw idee van vrijheid op A4-formaat en stuur je bijdrage op. Klik hier voor meer info. 


Haken | Voor degenen die dezer dagen misschien wat tijd over hebben: dit is hét moment om een nieuwe bezigheid op te pakken. GEWIS-dispuut Défi helpt je graag een handje, met op dag vijf van hun 'Daily Défi Dare'-reeks een heuse miniworkshop haken via Instagram. Voor degenen die geen haaknaald hebben en "te skeer zijn om voor tachtig cent naar de Wibra te fietsen": geen smoesjes, dispuutslid Jealy leert jullie ook meteen vingerhaken.
 

Famelab | De TU/e houdt haar voorronde voor de internationale competitie FameLab op donderdagavond 2 april online. Elf jonge TU/e-onderzoekers geven die avond een drie-minuten-pitch over een onderwerp naar keuze. De twee winnaars van deze FameLab TU/e Heat mogen Eindhoven vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale, die onder voorbehoud op 13 mei plaatsvindt in Utrecht. De Nederlandse winnaar wint op zijn of haar beurt een plek op het internationale toneel op het Cheltenham Science Festival in de UK in juni. Klik hier voor de namen van de elf deelnemende TU/e-onderzoekers en hou dezelfde site in de gaten voor meer informatie over de online 'heat' op 2 april.

Q&A met viroloog |  De video’s over het coronavirus vliegen je om de oren. Er wordt van alles verteld over de symptomen, de verspreiding van het virus en hoe we dit moeten bestrijden. Maar misschien wordt in al die video’s jouw vraag niet beantwoord. Vandaag, donderdag 26 maart, kun je je vragen stellen aan viroloog Marion Koopmans (Erasmus MC, kijk hier een eerder college van haar over wereldwijde epidemieën). Ze zal zo veel mogelijk van jullie vragen beantwoorden in een live-uitzending op het YouTube-kanaal van de Universiteit van Nederland. Je kunt je vragen insturen. De live-uitzending begint vandaag om 17.15 uur.
 

Hart onder de riem | Vice-voorzitter van het College van Bestuur Nicole Ummelen is maar wát trots op de TU/e in deze tijden. Vanuit haar huis in Weert heeft ze een videoboodschap voor jullie gemaakt, samen met haar zoons. "Ik ben onder de indruk van de initiatieven die overal ontstaan en de positieve energie. We bouwen gemeenschappen op hoge snelheid."

Kijk de video hieronder.

(PS: Voordat je gaat roepen dat er in deze video geen anderhalve meter afstand wordt gehouden: deze opnames zijn gemaakt voordat die regels van kracht werden)

Message by Nicole Ummelen, vice-president of the TU/e Board

 

Voor een lach | Gewoon om even een lach op je gezicht te krijgen, delen we deze zéér behulpzame sites graag met jullie: https://www.magikhethuisverlaten.nl/ en https://ishetaljuni.nl/

 

Ruimtezaken | In deze tijden van quarantaine is het wel eens fijn om weer eens te voelen hoe groot de wereld is. Richt je blik daarom vanavond om 20.39 uur eens naar boven! Bij helder weer zie je ruimtestation ISS voorbijkomen.

Op donderdag 26 maart kun je via een livestream kijken en luisteren naar de Nederlandse astronaut André Kuipers. Hij weet als geen ander hoe het is om in quarantaine te zitten (hij zat ruim 200 dagen in internationaal ruimtestation ISS en daarvoor was hij in quarantaine in Kazachstan). De livestream begint om 16.00 uur. Overigens is Kuipers niet de enige astronaut die vertelt over hoe je met 'social distancing' moet omgaan. Onder de noemer #SpaceConnectsUs heeft ESA verschillende astronauten opgelijnd staan voor live streams. Bookmarken dus!


Gezond thuiswerken | Dat thuiswerken is allemaal leuk en aardig, maar let op jezelf en luister naar je lijf! Arbo-technisch gezien zit het gros van de TU/e'ers waarschijnlijk niet zoals het moet momenteel. Om toch een beetje in beweging te blijven en RSI-klachten te voorkomen, heeft de Arbo, Milieu, Veiligheid & Stralingsbeschermingsdienst van de TU/e wat oefeningen voor jullie online gezet. Wel doen!
 

NOS in English | Een groep studenten van het University College Utrecht is sinds vorige week druk bezig met het vertalen van nieuwsberichten van de NOS, zo lezen we bij onze collega's van DUB. Zo willen zij hun internationale medestudenten op de hoogte houden van wat de coronacrisis in Nederland teweegbrengt. De Facebookpagina NOS in English blijkt ook búiten de Utrechtse campus in een behoefte te voorzien. Wij zeggen: sharing is caring!
 

Daily Défi Dare | GEWIS-dispuut Défi houdt jullie graag uitdagend bezig in deze dagen van isolatie. Ze hebben op Instagram de Daily Défi Dare in het leven geroepen. En iedereen mag meedoen. Vandaag was het een creatieve uitdaging: kleur een mandala. En dat hoefde helemaal niet bínnen de lijntjes te gebeuren, aangezien ze bij Défi graag buiten de box denken. We zijn benieuwd waar ze morgen mee komen.


Intermate speelt | Studievereniging Intermate houdt haar leden de komende tijd ook aardig zoet met een palet aan online activiteiten. Discord is the place to be voor bijvoorbeeld een potje Minecraft, voor het gezamenlijk oplossen van de dagelijkse puzzel uit het NRC of gewoon voor een portie klets. Verder op de planning van de komende weken (voor wie nog inspiratie zoekt voor zijn eigen vereniging of studentenhuis): een avond Scribble.io en jackbox-games, een twee-tegen-twee League of Legends-toernooi, een pubquiz en een filmavond, met ‘Frozen 2’ op het programma.
 

Bikiniproof met Lucid | Naarstig op zoek naar dé online work-out om jezelf zo snel mogelijk Speedo- of bikiniproof te krijgen? Zoek niet verder, studievereniging Lucid van Industrial Design heeft 'm voor je! De eerste aflevering van de LucidQuarantineWorkout - met een vrolijke jaren-tachtig-touch - is gericht op beginners, volgende week wordt het niveau een tandje opgeschroefd. P.S. Deel een foto of filmpje van je work-out op Instagram, tag @svidlucid en ze zullen jouw bloed, zweet en tranen gretig reposten via hun eigen feed. 


Quizzen met GEWIS | Iedereen mag meedoen tijdens de eerste online pubquiz van studievereniging GEWIS op maandagavond 23 maart - en dat doen vooralsnog al ruim 170 mensen! Deelnemen kan in groepjes (waarvan de leden online met elkaar mogen overleggen. Let op: eerlijk duurt het langst, antwoorden opzoeken via internet is ten strengste verboden!); de antwoorden moeten ook online worden ingeleverd. Quizmaster Rick Wouters loodst jullie door de avond. Klik hier voor meer info en inschrijven, de quiz begint om 20.00 uur.
 

Debatavond op afstand | De Eindhovense studentendebatvereniging Chronos houdt op maandag 23 maart haar eerste debatavond ‘op afstand’. Deelnemen kan via Mixidea; de virtuele deuren gaan om 19.15 uur open, aanvang 19.30 uur. Kijk voor meer informatie op Chronos’ Facebook- of Instagram-account.

De rest van de Europese debating community zit intussen ook niet stil: de Berlin Debating Union houdt op 4 en 5 april een volwaardig debattoernooi online. Deelname kost vijf euro per persoon; de volledige opbrengst gaat naar een goed doel. Check het Facebook-evenement voor meer info.
 

Quarantaine colleges | Bij de Universiteit van Nederland geven Nederlandse topwetenschappers gratis college op internet; er staan er inmiddels meer dan 800 online. Speciaal voor de thuiswerkers hebben ze toepasselijke colleges in de spotlight gezet: Kun je enge ziektes krijgen als je je tanden niet goed poetst; Ga je anders praten als je veel tv kijkt; Kun jij de emoties van jouw huisdier herkennen? Maar natuurlijk is er heel veel meer: je zou zomaar eens nóg slimmer uit deze quarantaine-periode kunnen komen. 

 

Virtuele tours door musea | Via Google Arts kun je in vijfhonderd musea over de hele wereld (denk: Guggenheim, British Museum, Van Goghmuseum en veel, veel meer!) een virtuele tour doen.

Kijk gratis naar The PhD Movies | Je kent ze vast, de grappige strips van PhD Comics over het leven van PhD-studenten. Vol met pijnlijk herkenbare situaties. Bedenker Jorge Cham heeft daarnaast ook twee films gemaakt: The PhD Movies. En nu komt het mooie: hij stelt ze gratis online beschikbaar voor iedereen via http://phdcomics.com/. Dus pak die zak popcorn, installeer je op de bank, en geniet ervan. (PS: In de film spelen echte academici en zelfs een Nobelprijswinnaar.)


Headspace | Even niet zo'n behoefte aan al te intensieve beweging, maar vooral aan rust in je hoofd? Dan is het misschien de moeite waard om de meditatie-app Headspace te installeren. De collectie genaamd 'Weathering the storm' biedt een flink aantal meditaties en slaapoefeningen voor verschillende stemmingen in coronacrisistijd.
 

Keep moving | Team Fysiotherapie van Fontys Paramedische Hogeschool wil iedereen, nu het onderwijs en overig werk bovenal op afstand plaatsvindt, graag helpen om in beweging te blijven. Deze video is een uitgebreide collage van oefeningen die je in en rondom het huis kunt doen. Go get 'em, tigers!


Ready2Help | Ben jij bereid om te helpen bij een noodsituatie? Meld je dan nu aan bij Ready2Help, een burgerhulpnetwerk op initiatief van het Nederlandse Rode Kruis. Zodra jouw hulp nodig is, ontvang je een oproep. Ook nu, in tijden van coronacrisis, is het netwerk uiteraard volop actief!


Quiztime | Zin om de hersenen een beetje extra te kraken? Volop kansen daarvoor op Facebook op vrijdagavond 20 maart. Wij vonden onder andere de Wizziq Quiz, de Quiz Dine Wine en Live Pubquiz. Er zou de komende tijd zomaar eens váker gequizzed kunnen worden op deze kanalen, dus als je er blij van wordt: zet ze bij je favorieten!
 

Gratis e-books | Hallo fervente e-booklezer! Zit je nog verlegen om wat gratis titels voor je e-reader? Op deze site kun je zo’n zestigduizend (!) gratis boeken legaal downloaden. Een groot deel is Engelstalig, maar ook andere talen zijn beschikbaar.
 

Fusion Experience day | TU/e masterprogramma Science and Technology of Nuclear Fusion houdt op donderdag 26 maart de Fusion Experience Day. Dat gebeurt deze keer niet in het lab, maar in een online sessie via Zoom (van 14.00-16.00 uur). Hierin ontdek je alles over het curriculum, stageplaatsen en afstudeerprojecten en je maakt kennis met docenten en studenten. Wil je meer weten over deze master? Klikkerdeklik!  

Kook mee | 'Cook, Chat and Connect' is een nieuwe online activiteit van TINT, dat wat goede vibes in de nu soms wat eenzame huiskamers wil brengen. Het is de al bekende vrijdaglunch van TINT - met lifecoach en universiteitskapelaan Rachelle van Andel als gastvrouw -, maar dan in een nieuw digitaal jasje. Elke vrijdag van 12.00 tot 13.20 uur delen Rachelle en een gast een nieuw, gemakkelijk recept en kun je meekijken en -koken via Zoom. Vrijdag 20 maart op het menu: de veganistische burger in een Indiaas jasje inclusief vegetarische rijstschotel van eerste gast Hemant. Kijk op Facebook om te zien wat je aan ingredienten in huis moet hebben of halen. 
 

Thuisbios | Oké, het is een iets minder sociale activiteit, maar voor wie zich af en toe echt even wil kunnen terugtrekken: verschillende platforms zetten de deuren van hun virtuele filmhuizen op dit moment open zodat thuiszitters kosteloos films kunnen kijken. Cinetree is er daar één van en biedt ‘hoopvolle filmtitels’, zoals Life Animated, La vita è bella en C’est ça l’amour. Ook het International Documentary Filmfestival Amsterdam biedt vanaf vandaag zo’n driehonderd documentaires aan die gratis online te bekijken zijn, klik hier.
 

GEWIScord | Studievereniging GEWIS van Wiskunde & Informatica mist haar honk, haar bar, haar prachtige dakterras in MetaForum. Maar om het gemis van een fysieke hang-out wat draaglijker te maken, heeft de GEWIS een digitale replica ingericht binnen Discord, toepasselijk GEWIScord gedoopt. Leden kunnen hier online hun bestuurs- of commissiewerk bijhouden, aan de virtuele bar hangen (wel zelf thuis je biertje inschenken) of een spelletje spelen. Andere digitale activiteiten zitten nog in het vat.

InVivOnline borrelen | Donderdag borreltijd! Ook bij studievereniging Protagoras (Biomedische Technologie) is samenkomen in borrelruimte In Vivo niet mogelijk, maar daar hebben ze iets gevonden: InVivOnline via Discord. 'Pak een quarantainebiertje en geniet mee van ieders studentenkamergezelligheid via InVivOnline!', schrijven ze op Instagram. Meedoen is helaas alleen voorbehouden aan leden.


Vrijmibo | We skypen onszelf momenteel een slag in de rondte om maar enigszins op de hoogte te blijven van wat onze studiegenoten of collega's doen; de online teammeetings stapelen zich op. Het sociale aspect van collega's zijn schiet er zo al gauw bij in. Maar een kleine tip, opgesnord binnen het Communicatie Expertise Centrum: organiseer toch gewoon een vrolijke vrijmibo en hef samen het glas, beeldbellend via Skype, op afstand.
 

PSV | Voetballiefhebbers zullen het moeilijk hebben momenteel, nu onder meer alle eredivisiewedstrijden zijn opgeschort. Om fans een hart onder de riem te steken, heeft PSV samen met zijn partners binnen Brainport Eindhoven een online platform opgericht, waarop de club de komende tijd extra content deelt. 'Ter vermaak, maar zeker ook om te inspireren. #PSVwestandtogether, juist nu.'
 

Work-out @ home | De sportinstructeurs van het Studentensportcentrum hebben niet stilgezeten. Ze maken video's van work-outs die je thuis kunt doen en posten die op hun YouTube-kanaal. Zo kan iedereen vanuit huis sportief bezig blijven. Er staan nu drie video's met oefeningen online. Ze doen ook de oproep om foto's of filmpjes te delen op hun Instagram om anderen te motiveren in beweging te blijven. Dus nu zijn er geen excuses meer: aan de slag!

 

Podcast Radio 4 Brainport | Internationale studenten praten over de gevolgen van de coronacrisis, naar aanleiding van het interview dat TU/e-rector Frank Baaijens gaf aan Radio 4 Brainport. Luister de podcast hier terug. 
 

Pitchers voor goede daden | Studenten hockeyvereniging Don Quishoot sorteert vast voor op activiteiten ná de coronacrisis. Ze roept leden op om anderen te helpen met taken die hij/zij zelf niet kan doen - #coronahulp - en daar een foto van te posten op instagram/facebook en Don Quishoot daarbij te taggen. Als beloning worden pitchers bier in het vooruitzicht gesteld.


Online mindfulness breaks | TINT en Enter the Now presenteren de online versie van de mindulness breaks, zodat je kunt blijven mediteren met een groep, maar dan vanuit de veilige omgeving van je huis. En omdat good vibes zo belangrijk zijn in deze tijden van sociale quarantaine, gaan ze dit drie keer per week organiseren: op dinsdag, donderdag en zaterdag tijdens de lunch (12.40-13.20 uur). 

De meditatie sessies worden geleid door Enter the Now of door TINT life coach Margit van Tuijl. Iedereen is welkom, dus doe mee! (inloggen gaat via Zoom).
 

Online schaaktoernooi | Data Science studievereniging Pattern houdt vanavond (woensdag 18 maart, vanaf 19.00 uur) een online schaaktoernooi via https://lichess.org/. Bij voldoende interesse zullen ze dit vaker organiseren. Inschrijven kan via facebook, doen! Zorg dat je Discord geïnstalleerd hebt en doe mee in het kanaal van Pattern: https://discord.gg/7pAxU4.
 

Studentenhulp gezocht | De website gewoonmensendiewillenhelpen.nl is op zoek naar studenten, ook in Eindhoven! De Eindhovense studentenfractie Groep-één/ESR roept studenten op om zich aan te melden bij deze landelijke actie. 

'Bepaalde groepen mensen zijn constant ontzettend hard aan het werk om Nederland draaiende te houden. Jij kunt als student wat terugdoen. Deze mensen hebben namelijk kinderen die verzorgd moeten worden terwijl hun ouders hard aan het werken zijn. Studenten kunnen het onderwijs ondersteunen door waar nodig aanwezig te zijn en kinderen mee op te vangen. Als een instelling (bijvoorbeeld een school) in een bepaalde stad in nood komt door een tekort aan mensen en jij in de buurt woont, kunnen wij jou contacteren en kun jij helpen. Dit is je kans om iets terug te doen voor de verplegers, de leraren, de politieagenten en brandweermannen, maar ook de vrachtwagenchauffeurs, de fabrieksmedewerkers en alle andere mensen die ondanks alles het land draaiend houden.'

Inschrijven om te helpen kan via dit formulier
 

Gezocht | Team CASA zoekt nieuwe teamleden. Maar víndt ze maar eens, nu iedereen anoniem off-campus zit te wezen. Maar ook dit studententeam laat zich niet kennen en houdt zijn geplande 'Interest Day' op woensdag 25 maart daarom online, via Instagram. 's Ochtends geeft het team een algemene presentatie via zijn story, daarna kun je de rest van de dag vragen stellen, die ook weer in CASA's story worden beantwoord. 
 

Kick-off TU/e Contest | Ze zijn niet voor één gat te vangen bij de TU/e innovation Space. Nu de kick-off van de TU/e Contest niet op de campus kan plaatsvinden, hebben ze er een virtueel evenement van gemaakt. Morgen, donderdag 19 maart, trappen ze de wedstrijd online af via een live stream op facebook en op TUeContest.nl. Alle teams en bedrijven presenteren zich middels een korte video, die later op de website geplaatst worden. Kijk gerust mee!


Debat | Ook de Eindhovense studentendebatvereniging Chronos verkent momenteel de mogelijkheden voor ‘remote events’, bijvoorbeeld via het online debatingplatform Mixidea. Meer informatie volgt, maar wie in de tussentijd alvast zijn interesse kenbaar wil maken of vragen of ideeën heeft, mag zich via de mail melden bij Chronos.


Goedemorgen | Nog lekker in pyjama, een kop koffie of thee bij de hand - even bijpraten en delen met anderen én met TINT's lifecoach en studentenkapelaan Rachelle van Andel. Het kan elke woensdagochtend vanaf 19 maart. Aanhaken kan via Zoom, of kijk voor meer informatie op het Instagram-account van TINT.

Podcasts TU/e | Voor wie even achterover wil leunen, wil luisteren, maar terloops wél iets wil leren, is de wetenschappelijke podcast-reeks van de TU/e een aanrader. Sound of Science telt inmiddels al zestien afleveringen. De Vlaamse cabaretier en wetenschapsfanaat Lieven Scheire is de smeuïggebekte presentator, die in deze serie in gesprek gaat met TU/e-onderzoekers en soms met studenten over de laatste wetenschappelijke ontdekkingen en de rol van technologie in de maatschappij. De omvang van de afleveringen kan variëren van een half uur tot zo’n drie kwartier, dus je kunt nog even vooruit. De voertaal is Nederlands. Nou ja, ook deels Vlaams.
 

Gamen | Als ze het ergens al gewend zijn om gelijkgestemden vooral ook online te treffen, dan is het wel bij de Eindhovense eSports-vereniging Zephyr. Belangstellende gamers zijn van harte welkom om aan te haken via hun kanaal op het gamersplatform Discord.

Weerwolven en rollenspel | Ook bord- en rollenspelvereniging Knights of the Kitchen Table heeft de keukendeuren noodgedwongen moeten sluiten en zoekt naar online alternatieven. Zo kunnen zowel leden als niet-leden via Telegram aansluiten voor een spelletje 'Weerwolven' (voor meer info kun je mailen). Ook is de eerstkomende geplande rollenspelavond op 1 april (nee, geen grap) vervangen door een online variant, en ook deze staat open voor niet-leden. Dus voor wie altijd al eens in de huid van een ander heeft willen kruipen, dit is je kans! De avond begint om 19.15 uur; voor meer informatie graag even melden bij de Knights, of meld je hier aan.
 

Crazy Quaran-nineteen | Dit evenement is helaas alleen voor leden van studievereniging Van der Waals (Technische Natuurkunde), maar ter mogelijke inspiratie van anderen delen we het hier tóch graag even. Negentien opdrachten krijgen deelnemers in deze variant op Crazy-88 voorgeschoteld, waar ze van 18 tot en met 24 maart vanuit huis hun spreekwoordelijke tanden in mogen zetten. De studievereniging denkt al na over volgende online activiteiten, laat bestuurslid Lieke Ruijs weten. 

TU/e-radio | Het gemeenschapsgevoel een oppepper geven. Dat is het voornaamste doel van de initiatiefnemers van TU/e Community Radio, dat op dinsdag 17 maart on air is gegaan. Gemikt wordt op een dagelijks programma van 14.30 tot 17.30 uur, dat 's avonds wordt herhaald. Heb je vragen, wil je samenwerken, zelf een item maken, wat dan ook? Neem dan even contact op met de makers via de website.
 

Schaken | Ben je een denksportliefhebber, maar zit je momenteel even verlegen om tegenstanders om jezelf mee te meten? Dan is deze online TU/e-schaakgemeenschap mogelijk interessant voor jou. De groep is openbaar.


Zumba | Hoe blijf je een beetje in shape als je gebruikelijke sporttrainingen zijn afgelast? Je zou bijvoorbeeld kunnen aanhaken bij de online zumba-lessen van Studentensportcentrum-instructrice Jaya Vittal. Volg haar op Instagram om op de hoogte te blijven van haar sportieve online plannen. Want om met Jaya te spreken: 'Stop worrying and be an optimist!'.

Thuisconcerten | 'We are homebound, but not without a sound'. Maak kennis met het kersverse Facebook-kanaal Quarantine Concerts NL, waar muzikanten van over de hele wereld hun huiselijke optredens met je delen - soms via een livestream, zodat je jezelf vanuit je luie stoel tóch even in een concertzaal of theater waant. 


Welkom! | Op deze pagina proberen we alle online community-initiatieven te verzamelen die (eerder of op dit moment) zijn opgetuigd. Heb je aanvullingen of ideëen, mail ons dan vooral; we proberen deze pagina regelmatig te updaten.

Internationals | Ben je een internationale student aan de TU/e en ben je op zoek naar informatie of contact? Dan is de 'TU/e International Student Community' op Facebook dé plek voor jou. Binnen deze besloten groep wisselen internationals ervaringen, vragen en antwoorden uit - en dat zou zeker in tijden van crisis 'ver van huis' zomaar eens een heel fijne hang-out kunnen zijn.

Deel dit artikel