Houd contact via TU/e Community Radio

De TU/e-gemeenschap samenbrengen, zonder dat die fysiek op de campus aanwezig is. Dat is het doel van TU/e Community Radio.

door
afbeelding Camiel Lintsen / Kade 05

Zondag 5 april 14.30-17.30 uur | TINT

Zondag laat TINT weer van zich horen op TU/e Community Radio, van 14.30-17.30 uur. Op het programma staat een middag vol live mindfulness, tips voor goeie apps, boeken en films. Ook kijken ze naar de toekomst ná corona. TINT life coach stagiaire Laura Curta en TINT evenementenorganisator Mayke Krekel zijn de presentatoren in de studio. Hun gasten die inbellen zijn TINT’s life coaches Margit van Tuijl en Rachelle van Andel. Tot zondag!

Zaterdag 4 april, 14.30-17.30 uur | Lara Hofstra (Sportcentrum)

Hoe is dat nou, als je als international aankomt in Nederland? Waar loop je tegenaan, wat maak je mee? Hoe pas je je aan aan de nieuwe cultuur? Lara Hofstra, internationaliseringscoördinator van het Studentensportcentrum vertelt met humor over haar ervaringen. Ook zal ze het hebben over de TU/e Luisterlijn, een initiatief van haar om eenzame TU/e’ers een luisterend oor te bieden. Tel daarbij Lara’s lievelingsmuziek op en jouw zaterdagmiddag kan niet meer kapot.

Zaterdag 17.30-18.30 uur | Live Q&A proctoring examens

Het online afnemen van tentamens roept nog steeds veel vragen en zorgen op bij studenten, ondanks de zorgvuldige communicatie hierover naar studenten. Daarom brengt TU/e Community Radio vanmiddag een live Q&A met Ludo van Meeuwen en een lid van het proctoring team van de TU/e. Studenten kunnen vragen insturen via radio@tue.nl

Vrijdag 3 april  | Vanmiddag staat filmmuziek centraal in de radio-uitzending. Muziek speelt een bepalende rol in film. Lucas Asselbergs, directeur van Studium Generale en muzikant, vertelt je de ins en outs van filmmuziek en laat onsterfelijke thema's van films van vroeger en nu horen. De uitzending is van 14.30-17.30 uur.  

Vanavond tovert studievereniging Van der Waals van Technische Natuurkunde de uitzending om tot een sprookjesachtige Disney-avond. Van 19.00-22.00 uur brengen Niek en Rein jullie populaire Disney-liedjes uit Vaiana, Frozen en de Beauty and the Beast. Schakel in, laat je meevoeren en luister hoe ver de heren zullen gaan.

Donderdag 2 april | Het is studententeams wat de  klok slaat vandaag tijdens de middaguitzending van TU/e's Community Radio. Anne Smits, teammanager van studententeamBlue Jay, vertelt vanmiddag (tussen 14.30-17.30 uur) over de drone die zij ontwikkelen en die de assistent van de toekomst moet worden. Natuurlijk praat ze niet alleen over haar team, ze deelt ook mooie verhalen van studententeams Virtue en Solid op de radio. En ze probeert natuurlijk jou te overtuigen van de voordelen als je je bij hun team(s) aansluit. Vragen zijn zeer welkom via de chat.

's Avonds draait studievereniging Industria doorrrrr op TU/e Radio. Van 19.00-22.00 uur brengen Robert Geurten (a.k.a. Vieze Veur), Thijn Muselaers (a.k.a. Tiny Tinus) en Maurice Bressers (a.k.a. Big Bressers) de 'Dolle Donderdag show'! Met de lekkerste hits, live verzoeknummers aanvragen en Radje Draaien. Luisteren dus!!

Woensdag 1 april | Laat je niet in de luren leggen vandaag! Wat wél waar is, is dat Yves Houben (Team Lead van het Center for Academic Advising van Wiskunde & Informatica) de presentatie weer voor zijn rekening neemt vandaag. 's Middags doet hij dat samen met Marjan van Ganzenwinkel (Recruitment Manager & Trainer Communication Skills van het CEC). Wees voorbereid op grappen, grollen, goeie muziek en gezang! 's Avonds neemt Yves het programma alleen voor zijn rekening. Bel dus gerust in voor een leuk gesprekje! Tijden: 14.30-17.30u en 's avonds van 19.00-22.00 uur. Stay tuned on radio.tue.nl!

Maandag 30 maart | Community manager Erik de Jong presenteert vanmiddag de radioshow - van 14.30-17.30 uur. Op de planning staan onder meer interviews met Go Green Office, kartrekker van de strategic area Health Carmen van Vilsteren en met Lara Hofstra, over haar initiatief om een TU/e Luisterlijn op te richten tegen eenzaamheid. 

De avondprogrammering is nog niet rond. Ben of ken jij iemand die een dagdeel een programma voor TU/e's Community Radio op zich wil nemen? Laat het dan weten via de chatfunctie.

Vrijdag 27 maart | Het is bijna weekend! En wie mogen het weekend inluiden op TU/e Community Radio? Esther Lutterman, communicatiemedewerker bij Wiskunde & Informatica, zit vanmiddag achter de microfoon van 14.30-17.30 uur. Zij zal stafmedewerker Joep Huiskamp en CvB-voorzitter Robert-Jan Smits interviewen. En natuurlijk lekkere hitjes draaien om je de laatste werkdag van deze week door te komen.

's Avonds (19.00-22.00 uur) draait Paul Andrei de plaatjes. De communicatiemederwerker van de faculteit Biomedische Technologie heeft als rode draad van zijn show Roemenië, de Balkan en internationals. Ook zal hij vertellen over zijn deelname aan talentenshow Holland's got Talent. 

Donderdag 26 maart | Studentengroepering Groep-één|ESR draait vanmiddag (14.30-17.30 uur) door op de radio. Naomie Amsing en Ralph van Ierland zitten in de universiteitsraad en geven een inkijkje in hun leven. Maar ze delen ook hun muzieksmaak en houden interviews met mensen van binnen en buiten de TU/e. Ook zijn vragen (via de chat) welkom! 's Avonds (van 19.00-22.00 uur zitten twee bestuursleden van de Federatie Studieverenigingen Eindhoven achter de microfoon.

Woensdag 25 maart | Vanmiddag draait de internationale studentenvereniging Cosmos aan de knoppen van TU/e Community Radio, van 14.30-17.30 uur. 's Avonds neemt studievereniging Thor het over. Zij zijn te beluisteren van 19.00-22.00 uur.

Terugluisteren interviews | Natuurlijk kun je niet altijd naar TU/e Community Radio luisteren. Daarom kun je vanaf nu de interviews met gasten terugluisteren via de site. Hoef je niks meer te missen!

Dinsdag 24 maart  | Yves Houben, Team Lead van het Center for Academic Advising van Wiskunde & Informatica, is vandaag gast-DJ. Van 14.30 tot 17.30 uur praat hij samen met vaste presentator Sabine Jongerius en luisteraars over uiteenlopende onderwerpen. Dat kan variëren van Office365 tot Escape Rooms (Yves ontwikkelt Escape Rooms!) en Sex Education op Netflix. Maar er is meer, want er vallen prijzen te winnen door virtueel aan het rad te draaien.

OM 16.30 uur praat CvB-voorzitter Robert-Jan Smits ons bij over de laatste stand van zaken rondom de corona-crisis. Van 19.00-22.00 uur praten Hedwich van Engelen en Yves Houben over studiemanagement in tijden van corna. Ze bellen met Desy Block (LGBT+ academisch adviseur), hoogleraar Edwin van den Heuvel (Data-Scientist), en professor Remco van der Hofstad over onderwijs. Ook 's avonds draait het Rad van Fortuin voor prijzen, dus zorg dat je erbij bent!

Maandag 23 maart | Vanmiddag kun je weer lekker luisteren naar TU/e Community Radio van 14.30-17.30 uur. Robert-Jan Smits, voorzitter van het College van Bestuur, belt vanmiddag in als gast. In de avond zit studievereniging Intermate aan de knoppen als gast-DJ. Van 19.00-22.00 uur.

Vrijdag 20 maart | Vanmiddag is Hedwich van Engelen van ESA te gast in de uitzending. Ze geeft studietips en informatie over studiemanagement. Aan het eind van de middag belt rector Frank Baaijens in.

Donderdag 19 maart | De vaste presentatoren zitten donderdag aan de knoppen van 14.30-17.30 uur. Ze hebben vandaag team Bluejay en CvB-lid Nicole Ummelen in de uitzending (rond 15.20u). Vanaf 19.00 uur neemt Boris Zwaan van de Wervingsdagen het programma voor zijn rekening. Studenten kunnen vragen indienen over hun carrière, die Boris zal beantwoorden met een career coach. De uitzending duurt tot 22.00 uur.

Woensdag 18 maart | TU/e Community Radio zendt op woensdag 18 maart uit van 14.30 tot 21.30 uur. Van 18.30 tot 21.30 uur is er een live avondblok met Cosmos. Te beluisteren via radio.tue.nl


 

Community-manager Erik de Jong bedacht vrijdag, toen bekend werd dat de TU/e haar deuren zou sluiten, dat er iets moest gebeuren. "We willen de gemeenschap - en dan vooral ook de internationals die alleen thuiszitten, zonder familie en vrienden - een hart onder de riem steken. Hen laten weten wat er speelt, dat er aan ze gedacht wordt, contact met ze leggen", zegt De Jong. Dat moet TU/e Community Radio voor elkaar krijgen. De voertaal in de radioprogramma's is Engels.

Tijdens de afgelopen Intro maakte studievereniging GEWIS van de faculteit Wiskunde & Informatica dagelijks een radioprogramma. De Jong nam contact op met GEWIS en al snel werd actie ondernomen om dit kanaal ook in deze tijd in te zetten om het gemeenschapsgevoel een oppepper te geven. In allerijl werd de hardware geregeld via IMS en werd een studio opgebouwd in Atlas. Drie studenten van W&I zijn druk bezig om ervoor te zorgen dat vanmiddag vanaf 14.30 uur radio.tue.nl kan gaan draaien. Dit zijn Sabine Jongerius, Wout de Ruiter en Thomas Wiepking. Inmiddels is ook student Automotive Melvyn Williams ingevlogen als technicus.

Programmering

De planning is vooralsnog dat ze elke dag van 14.30 tot 17.30 uur een programma maken, met De Ruiter en Jongerius als presentatoren. Die uitzending wordt elke dag vanaf 19.00 uur herhaald. Buiten het programma om wordt muziek gedraaid; verzoeknummers kunnen via de chatfunctie - die is nog onder constructie - van de site worden aangevraagd.

"We zoeken vooral samenwerkingen om een programma te kunnen maken", zegt presentatrice Sabine Jongerius. De eerste plannen staan al: David Ernst van Studium Generale komt praten over hiphop, Joep Huiskamp van Dienst Algemene Zaken deelt zijn kennis over de geschiedenis van de universiteit. Er wordt gebeld met communitymanager Erik de Jong, met het TU/e-crisisteam, en er komt een item over hoe je jezelf aan het studeren houdt. "Daarvoor bellen we met een studentendecaan, en we hopen dat er ook studenten inbellen om het interactief te maken", zegt Jongerius. 

Het wordt een proces van al doende leren en uitvoeren. Zo moeten er ook nog jingles en bumpers worden gemaakt en is content voor het programma heel erg welkom. "De grote uitdaging is interessante radio te kunnen maken voor de mensen die thuis zitten." Dus heb je een idee en heb je zin om een item te maken voor TU/e Community Radio? Meld je dan aan via de site of bel de programmamakers via 040-247 8113. "Iedereen kan van thuis uit iets maken voor ons, daarvoor hoef je niet naar de studio te komen", zegt Jongerius. 

Tijd over

De vier studenten zitten nu in de lesvrije week. "We hebben nog wel wat studiewerk liggen, maar dit is hartstikke leuk om te doen. Al onze weekendplannen zijn toch gecanceld, evenals repetities, concerten, trainingen. Een beetje tijd hebben we wel over", aldus Jongerius. Het is niet de bedoeling dat ze alledrie de weken dat de maatregelen van het RIVM gelden continu zelf radio maken. "We proberen via andere studentenverenigingen meer presentatoren en technici te regelen."

Deel dit artikel