Intro 2020 | Nog even wachten op een goede afsluiter

Wanneer vandaag de laatste van het groepje wegklikt, is de Intro voor de A-Units van Psychology & Technology voorbij. Pas na 31 augustus mogen zij elkaar weer in het echt ontmoeten. Om corona én gezeur te voorkomen, houden zij zich daaraan. “Zodra het van de TU/e weer mag, willen we op een Eindhovens terras een drankje doen om goed af te sluiten.”

Anne, Anne, Amber, Axel, Alex, Arko, Arne en Anouk gaan Psychology & Technology studeren en deze Intro zitten ze samen met Nanouk in één groepje. Dat op-één-na alle namen met een A beginnen, is geen toeval, zegt introbuddy Eva Boots. Ze verdenkt de introcommissie van studievereniging Intermate ervan de namenlijst bij ieder introgroepje zo lastig mogelijk te maken. Sterker: ze wéét het uit ervaring die ze vorig jaar opdeed toen ze zelf in de Introcommissie zat.  

Wat niet hetzelfde is als vorig jaar: “We mogen buiten het offline programma dat de TU/e biedt, niet samenkomen wanneer wij dat willen. We hebben in de voorwaarden gelezen dat dat geldt tot en met maandag 31 augustus.” De A-Units gaat zich hieraan houden, zéker nadat woensdag alle introbuddies nog een extra waarschuwing kregen van de Intermate introcommissie. “Er was dinsdag een groep gaan borrelen en dat is niet volgens de afspraak. Ons is daarop nogmaals gezegd dat we moeten opletten en luisteren naar de regels. Dat doen we.” De A-Units willen zowel corona als gezeur voorkomen.

“De offline dagen waren zeker leuk”, zegt Eva. Samen met mede-mama Jane Deijnen, liet ze haar kids vrij om te doen wat ze zelf wilden op de Campus Market. “Een groep van elf is te groot om samen te beslissen wat te gaan doen. Bovendien sta je zo ver uit elkaar dat de leden elkaar niet kunnen verstaan. Wie het spannend vond, mocht bij ons blijven. Ik merkte dat ze in kleinere groepjes verder gingen.”

Hectisch

Over de online activiteiten is Eva wat minder te spreken. “Ik vond het woensdag heel chaotisch. Intermate had alle introgangers tegelijk in MS Teams voor een interactieve podcast. Het bestuur presenteerde zichzelf en stelde quizvragen. Dat was echt leuk gedaan, maar als mama kon ik heel lastig peilen hoe het met mijn elftal ging. Ik wilde én op het programma letten én zien of iedereen meedeed.”

De afsluiting van deze Intro zal vandaag online gebeuren. “Na het officiële programma gaan we nog wel een spelletje doen, bijvoorbeeld Jackbox”, zegt Eva. “En dan maar dag zwaaien. Tot in september! Ik verwacht niet veel spannends dan, maar in mijn ogen moet je fysiek samen zijn om zo’n bijzondere periode als de Intro is, af te sluiten. ”

Deel dit artikel