Foto | Bart van Overbeeke

Intro 2020 | Te laat? Zwemband om!

Groepje 9 van GEWIS had nog niet een leuke naam bedacht, maar vandaag mogen zij zich ‘De harde kern’ noemen. Van de negen kids hebben Liselotte en Lucy er nog vier over. We spreken ze even terwijl ze pauze hebben op het Fluxveld.

Marijn Koot draagt vandaag een opgeblazen zwemband die wonderwel slecht past bij het image en de zwarte cape van deze superheroes. Hij was twintig minuten te laat. En waarom? “Trein gemist.” Marijn moet helemaal uit Geertruidenberg komen.

“Twintig minuten te laat is niet oké”, zegt mama Liselotte. Maar medemama Lucy vindt het juist fijn dat Marijn niet op tijd was. “Anders had ik de zwemband moeten dragen, want ik was zelf zes minuten te laat”.  Marijn klaagt niet hoor, hij probeert er een fashion item in te zien.

Het groepje is uitgedund omdat één international in quarantaine zit, één nog in het buitenland verblijft, één nooit reageerde op oproepen van de mama’s en twee kiddo’s vandaag ‘niet konden’.

Pauze

De business case bij GEWIS bestaat uit een voorbeeldcollege, een quiz en een pauze. In die pauze vertelt Pascal Otjens dat hij vanmiddag zes workshops doet. Waaronder tennis, tweemaal iets met games en bouwen met afval bij TU/e innovation Space. Hij had zich ook nog aangemeld bij paaldansen “overgehaald door een vriendin die nu bij Thor Intro loopt”, maar dat was als alternatief voor het game programmeren bij Team Serpentine AI. “Die was volgeboekt, maar daarom is er een extra workshop gepland. Daar doe ik aan mee.” De groep vindt het wél jammer. “Wij waren zeker gaan kijken!”

Pascal (centraal bovenin de foto) is een actief figuur. “Ik heb me al ingeschreven voor Demos, tennisvereniging Fellenoord en studieverenigingen Van der Waals en GEWIS.” Ja, we horen het goed, hij gaat twee studies tegelijk doen.

De groepsfoto is met vereende krachten tot stand gekomen. Bram (links op de foto) had er niet zoveel zin in om zijn cape om te doen. “Dat is tegen mijn geloof”, probeert hij nog, “net als poseren voor foto’s”. Maar oké, hij maakt een uitzondering: “Alles voor de groep!”

Deel dit artikel