Don Quishoot doet de #wijnchallenge

Verschillende teams van studentenhockeyvereniging Don Quishoot zijn de online uitdaging aangegaan: drink een glas wijn via je hockeystick. "Normaal zien we elkaar wel drie keer per week. Zo houden we op een leuke manier toch contact", zegt Ilona Hoenderop van Dames 1. Ze delen hun video, inclusief een bloopervariant, graag met jullie - voor een lach op de dag.

door
foto Dames 1 Don Quishoot

"Iedereen binnen onze club was aan het balen dat we elkaar niet meer zagen", zegt Ilona Hoenderop, lid van het eerste damesteam van Don Quishoot en masterstudente Technische Wiskunde. "Normaal zien we elkaar wel drie keer per week, we zijn allemaal bevriend met elkaar en drinken regelmatig samen een biertje in de stad. Nu moeten we contact houden via Skype, Facetime en Houseparty. Ik weet niet meer wie ermee begonnen is, maar op een gegeven moment waren we filmpjes aan het doorsturen waarin wijntjes gedronken werden. Later werd er een hockeystick aan toegevoegd die virtueel doorgegooid werd en daar kwam dit filmpje van."

Teams nomineerden elkaar binnen Don Quishoot en ook het 24ste bestuur waagde zich aan de challenge om een glas wijn te legen via je hockeystick. "Ik denk dat ik al een stuk of vijf filmpjes voorbij heb zien komen", zegt Hoenderop. "Iedereen van Dames 1 wilde de uitdaging aangaan, maar niemand had zin om het filmpje in elkaar te zetten. Dat heb ik maar gedaan, het is te leuk om niet te doen."

De #wijnchallenge van Dames 1 van Don Quishoot.

Don Quishoot #winechallenge

De #wijnchallenge van Dames 1 van Don Quishoot.

De nominaties richting andere hockeyteams, ook bij andere studentenhockeyclubs, zijn ondertussen in volle gang. En ook de stamkroeg van Don Quishoot, café La Route op Stratumseind, heeft al meegedaan.

Denk overigens niet te lichtvaardig over deze challenge; dat wijnglas glijdt gemakkelijk uit je stick (zie blooperfilmpje onderaan). "Een teamgenootje zit thuis bij haar ouders. Die keken wel even raar op toen ze hen vroeg haar te filmen terwijl zij een glas wijn leegdrinkt met haar hockeystick, maar ze vonden het eindresultaat heel leuk geworden."

En dan de onvermijdelijke bloopers...

Don Quishoot #winechallenge - bloopers version

En dan de onvermijdelijke bloopers...

Deel dit artikel