Werkplekken in Atlas in allerijl opnieuw ingericht

Volgens de nieuwste coronamaatregelen blijft het thuiswerkadvies nog van kracht, maar het advies voor ondersteunend personeel om zoveel mogelijk thuis te werken wordt per 25 september licht versoepeld. Meer medewerkers worden op de campus verwacht en daarom gaat dienst IMS komende zaterdag tachtig bureaus in Atlas opnieuw werkklaar maken. Houd rekening met een tekort aan docking stations.

door
foto Don Meuwissen

Toen het er in het voorjaar van 2020 op ging lijken dat het thuiswerken wel eens een langdurige status zou krijgen, haalden steeds meer medewerkers schermen, muizen en docking stations naar huis. De ontbrekende spullen zijn deels al aangevuld, maar aanstaande zaterdag gaat Don Meuwissen met een team van studenten de resterende werkplekken weer up and running maken. “Dat betekent dat we tachtig beeldschermen, muizen en toetsenborden gaan installeren”, zegt de coördinator IMS Logistiek. Hij is samen met zijn logistieke team verantwoordelijk voor de elektronische apparatuur van medewerkers van de diensten die allen op vloer 10 en 11 van Atlas zouden kunnen werken.

Leveringsproblemen

IMS zorgt ervoor dat iedere medewerker in ieder geval één monitor kan gebruiken. Tref je straks geen docking station aan op het bureau, dan moet je dat scherm - net als de computermuis en het toetsenbord - direct inpluggen op de laptop. Meuwissen: “Maanden geleden hebben we al tachtig docking stations besteld, maar we weten nog niet wanneer die binnenkomen. Dat ligt aan de wereldwijde problematiek van een tekort aan chips. Dat probleem treft niet alleen ons, maar ook fabrikanten van elektrische fietsen en auto’s.”

De meeste laptops hebben genoeg ingangen. Als dat niet zo is, verzoekt Meuwissen je te zoeken naar een bureau met een achtergebleven docking station. Een andere optie is om een USB-hub te bestellen, dit kan via de Self Service Portal van TopDesk of via de Choose-IT portal. Monitors zijn er voldoende, niemand hoeft maandag een geleend scherm mee naar het werk te nemen, aldus Meuwissen. Ook toetsenborden en muizen heeft IMS op voorraad.

Nieuwe stoelen

TU/e Facility heeft deze week in Atlas honderd nieuwe stoelen op vloer 10 en 11 geplaatst en is druk bezig de hele campus opnieuw aan te passen aan de meest recente coronamaatregelen. Waar drie weken geleden de zalen nog zo moesten worden ingericht dat er maximaal 75 mensen tegelijk in aanwezig mochten zijn, moet dat nu weer los worden gelaten. Facilitair accountmanager Johan Lauwers vraagt zich af of hij het voor het weekend allemaal nog in orde krijgt.

De dienst heeft tot vrijdag tijd om alle gebouwen terug in oude staat te brengen. “Vergeet Flux, Vertigo, Helix, MetaForum en al die andere gebouwen niet”, zegt Lauwers. “In álle gebouwen moeten de groene stickers voor de zitplaatsen worden verwijderd en de gesealde stoelen van folie worden ontdaan. En in bijvoorbeeld de Coronazaal in Luna moeten alle weggehaalde stoelen weer worden teruggezet.” Maar de herinrichting van de bibliotheek heeft voor Lauwers prioriteit.

De stickers op de deuren die aangeven hoeveel personen binnen mogen zijn, zijn blanco gemaakt, maar Lauwers laat ze nog even zitten, net als de stickers met richtingaanwijzing op de vloeren. “Want wie weet wat de volgende maatregelen zijn.”

Deel dit artikel