En hoe is het in Vancouver?

Canada: het land van ijshockey, aardige mensen, hoge prijzen, lange afstanden en prachtige natuur. Twee maanden geleden vertrok ik naar dit land om een halfjaar te studeren in Vancouver. En ja, alle stereotypen hierboven zijn waar en het is hier prachtig. Op de hoofdfoto sta ik (meest rechts) op de top van Eagle Bluffs.

door
foto Noëlle Schuijtvlot

IJshockey is hier ontzettend belangrijk, ook al heeft het ijshockeyteam van de universiteit tot nu toe alles verloren. De mensen zijn heel aardig, zo aardig zelfs dat de buschauffeur bij alle haltes stopt, ook als er niemand staat te wachten. Het land is ongelooflijk duur, een brood kost hier al snel 5 Canadese dollars. En alles is ver weg, maar dan ook echt alles. Maar ondanks deze dingen, is Vancouver één van mijn favoriete steden geworden.

Het is hier echt prachtig. Ten eerste is de vriendelijkheid van de mensen een geweldig vangnet als je hier net aankomt en het zorgt ervoor dat je je meteen thuis voelt. Daarnaast heb je hier qua natuur alles wat je maar kan wensen; bossen, bergen, stranden en de stad. Eén van de vetste dingen die ik hier heb gedaan was een overnight hike in Joffre Lakes Provincial Park. Dit park staat bekend om zijn helder blauwe meren en is één van de populairste parken in Britisch Columbia. Hoewel we onze tent uitvroren, geen stromend water hadden en twintig kilo bagage naar boven moesten sjouwen, was dit een ervaring om nooit te vergeten. Als je ooit naar Vancouver gaat, is dit iets wat je zeker weten moet doen.

Ik studeer hier aan de Simon Fraser University (SFU). Deze universiteit staat er om bekend dat bijna alle studenten op de campus wonen. Deze campus is gelegen op een berg waardoor je verder verwijderd bent van Downtown (het centrum), maar waardoor je wel echt een studenten community hebt. SFU heeft drie campussen door heel Vancouver met een reistijd van bijna zestig minuten tussen alle campussen in. Zo'n lange reistijd is hier doodnormaal, maar was in het begin wel heel erg wennen. De Amerikaanse mindset van lang reizen neemt echter al snel de overhand, vijftien minuten met het openbaar vervoer om bij de supermarkt te komen, is hartstikke dichtbij. Gelukkig is het openbaar vervoer hier erg goed geregeld en kun je makkelijk om drie uur ’s nachts nog een uur naar huis reizen na het stappen.

Hoewel ik al goed op weg ben met de stad en omgeving verkennen, kan ik niet wachten om nog meer te zien van deze geweldig stad. Vancouver is compleet de tegenpool van Eindhoven, maar ik voel mij hier helemaal thuis.

Deel dit artikel