Oud-burgemeester Jorritsma wordt RvC-voorzitter van TU/e Participations

John Jorritsma, die van 2016 tot 2022 burgemeester was van Eindhoven, wordt voorzitter van de Raad van Commissarissen van TU/e Participations, de organisatie die zorgt voor de deelnames van de TU/e in haar start-ups. Daarnaast gaat hij bij The Gate, de regionale tech-start-up helpdesk, aan de slag als adviseur.

door
foto Jiri Buller

Jaarlijks starten er op en rond de TU/e vele techbedrijven. De TU/e helpt deze bedrijven op weg met ondersteuning via The Gate, en met deelnames via TU/e Participations. Oud-burgemeester Jorritsma wordt er respectievelijk adviseur en voorzitter van de Raad van Commissarissen.

“Ik heb heel veel zin in deze nieuwe rol”, zegt Jorritsma, die op 1 juli begint. “Ik heb altijd met veel plezier en trots gekeken naar het ondernemerschap op de TU/e. De universiteit creëert non-stop nieuwe innovaties en startups, die allemaal slimme ideeën hebben voor het oplossen van maatschappelijke en industriële uitdagingen. Ik vind het prachtig om daar een bijdrage aan te gaan leveren.”

Robert-Jan Smits, collegevoorzitter van de TU/e: “We zijn heel blij dat John Jorritsma deze rol op zich gaat nemen. We kennen hem als een enorm betrokken en gedreven bestuurder met een groot hart voor ondernemerschap. Vooral de startups zelf gaan profijt hebben van zijn uitgebreide netwerk in Brainport Regio Eindhoven.”

De aanstelling van Jorritsma aan de TU/e heeft een looptijd van vier jaar. Als voorzitter van de RvC van TU/e Participations volgt hij Ben Hiddinga op. Eerder was hij onder meer Commissaris van de Koning(in) in Friesland en directeur van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM).

Deel dit artikel