CLMN| Er zijn wel belangrijkere dingen op aarde

CLMN| Er zijn wel belangrijkere dingen op aarde

30 juni 2017

Iedereen heeft wel iets waar hij disproportioneel boos van wordt: je hebt de typische dingetjes zoals over de rooie gaan door iemand die z’n knipperlichten niet gebruikt, de muziek uit de oordoppen van iemand anders kunnen horen in de trein, mensen die met hun mond open kauwen. Mijn trigger is het gebruik van het argument ‘er zijn belangrijkere dingen op aarde’.

Facebookartikel: Derk Bolt & Eugenio Follender zijn weer vrij. Facebookreactie: ‘Er zijn wel belangrijkere dingen op aarde dan twee vrijgelaten mediamensen’. Mijn bloeddruk verviervoudigt onmiddellijk. Gefeliciteerd, stay-at-home Facebookmoeder #215326-A, u heeft zojuist onomstotelijk de waarde van dit nieuwsartikel ontkracht en aangetoond dat de schrijver een monster is dat zich meer bekommert om twee mediamensen dan om de stervende weeskinderen in Afrika.

Want ze heeft gelijk: er zijn inderdaad belangrijkere dingen op aarde. Dit verplicht ons natuurlijk om elke seconde van elke dag die onderwerpen te behandelen en zulke frivole gebeurtenissen links te laten liggen. Iedereen die niet zijn hele dag wijdt aan het zich druk maken over het klimaat en alle oorlog op aarde, is een zondaar en moet uitgesloten worden.

Waarom maken we ons überhaupt nog druk om zulke materiële en aardse bezigheden zoals oorlog en rampen, als over 7,5 miljard jaar de aarde verzwolgen zal worden door de zon en over een googol jaar het universum zijn hittedood zal sterven, wanneer entropie maximaal is en niks meer teweeggebracht kan worden? Laten we ons dáár druk over maken. Constant. Op naar een permanent neerwaartse spiraal aan negativiteit.

Ik ben natuurlijk sarcastisch.

Oh ja: fijne vakantie.    

1227 keer gelezen

Meest gelezen

Sportende studenten geëerd tijdens Sportgala

TU/e maakt stevige duikeling in Keuzegids

Zwerkbal voor dreuzels: “Ja, we rennen rond op bezems”

Politie rukt uit voor uit de hand gelopen studentengrap

CLMN | Een fractie ambitieus