CLMN | Je bent zelf een millennial

CLMN | Je bent zelf een millennial

13 maart 2017

Millennials. Geboren tussen 1980 en 2000, veelal de huidige yuppen. Een generatie die vooral met zichzelf bezig lijkt te zijn. Zo ook vandaag in de NRC: een aankondiging van het boek van en een interview met Japie Stoppelenburg.

Volgens deze reclame-goeroe, zelf behorend tot de millennial-lichting, heeft deze generatie toch echt wel een heel zwaar leven. Een té groot ego, wat problemen met zich meebrengt. Veel praten, maar weinig doen. Gelukkig is er nu een handboek verschenen over ‘hoe om te gaan met je gigantische ego’. Ikzelf, geboren in 1989, behoor natuurlijk tot de doelgroep van dit handige boekje.

Ik en 'Her Royal Majesty Queen BeeBee' (lees: mijn ego) hebben echt helemaal geen zwaar leven. Zit ons iets dwars, dan kunnen we al onze gevoelens en gedachten delen via diverse sociale media. Niet om onszélf daarmee te helpen, nee, wij denken echt altijd eerst aan anderen.

Daarom dienen wij juist als inspiratie voor vele andere mensen die wél een zwaar leven hebben. Kun je je voorstellen hoe het is om iedere dag in het bijzijn te moeten verkeren van een alwetend, superieur persoon? En misschien kan het 'arrogant' overkomen, maar sorry Kanye: er is echt een nieuwe greatest living rockstar on the planet!

Discussies over 'de Nederlandse identiteit'? Ik bén de Nederlands identiteit. Ik ben iedere Nederlander, ik ben jong, oud, man, vrouw. Ik ben Europeaan, ik ben mens, ik ben een millennial. Graag gedaan Cursor, voor alweer een parel van mijn hand. Graag gedaan TU/e, voor de inspiratie die ik jullie geef. Graag gedaan Den Haag, graag gedaan Nederland.

Dus Japie, ook graag gedaan natuurlijk voor de inspiratie voor je boekje. Maar, nog even voor de goede orde: wij normaal doen? Doe zélf normaal!

Meest gelezen

Lusten en lasten van sneeuw

Online samenvattingen delen? Dat mag niet zomaar

Oproep aan LGBTU/e: "Ben alsjeblieft onze rolmodellen"

En ik vind | Verkiezingsfaçade

Bouwkunde bestaat een halve eeuw