CLMN | Kudo’s voor de creativiteit

CLMN | Kudo’s voor de creativiteit

8 juni 2016

De afgelopen tijd is de creativiteit van de TU Eindhoven ongeëvenaard. Het College van Bestuur denkt niet meer in problemen, slechts in oplossingen.

Neem nou Luna, het nieuwe Potentiaal, dat al te weinig ruimte had voordat er überhaupt verbouwd werd. Da’s best een probleem, zeg je? Nou, dan ken je het CvB nog niet. Dat vond niet dat er weinig ruimte was, maar juist te veel verenigingen. Dit leidde tot de beste smoes van deze lente: De TU Eindhoven moet haar ‘seculiere inslag’ gaan handhaven en daarom krijgen religieuze verenigingen geen financiële ondersteuning meer, noch huisvesting. Kudo’s voor de creativiteit.

Volgens mij heeft het CvB een cursus 'Omdenken' gevolgd. Gezellig met een stel grijze muizen in een kleuterkring zitten, allemaal een naamplaatje en smiley opgespeld, en dan geïndoctrineerd worden door een betweterige cursusleider in een vrolijk overhemd: “Nee Frank, een taxi die te laat is, is een kans om te gaan fietsen. Nee Jo, noem de Bunker geen ‘vooroorlogse bouwval’, maar ‘monumentaal onderkomen’”.

De cursus heeft zijn vruchten afgeworpen. Neem nou de avondcolleges: waar eenieder ziet dat een compacte campus en een groeiend studentenaantal niet samengaan, moet je middels Omdenken wel concluderen dat niet het CvB moet bouwen, maar dat docenten en studenten ’s avonds college moeten geven en volgen. Geniaal.

Het toppunt van creatief Omdenken was toch wel het bericht op de Cursor-site over de plaatsing van 2.500 zonnepanelen op het Studentensportcentrum en Spectrum. Waar dit een duurzame move lijkt, zijn de panelen van een externe partij en huurt de TU/e ze om een duurzaamheidspredikaat voor Atlas binnen te halen en zo de verbouwing te bekostigen. Erg vernuftig; wellicht kan minister Kamp ook een Europese subsidie krijgen door in Noorwegen zonnepanelen plaatsen.

Dus, lezers thuis, herhaal het mantra: er zijn geen problemen, slechts oplossingen. Alles komt goed.

2064 keer gelezen

Meest gelezen

Volop bekijks met rijdend bierkratje

Technische Natuurkunde wacht stevige reorganisatie

Solar Team Eindhoven royaal aan kop in Australië

CLMN UR | Collegegeldvrij besturen

TU/e-brandweer opnieuw beste van de regio