En hoe is het in Hamilton?

En hoe is het in Hamilton?

24 mei 2017

Kia ora!

Voor mijn stage ben ik afgereisd naar Hamilton, Nieuw-Zeeland. Ik doe onderzoek naar polymeer versterkt met houtvezels aan de University of Waikato. Als mechanical engineer ben ik natuurlijk geïnteresseerd in de mechanische eigenschappen van het materiaal, maar er zit nog veel meer achter het produceren van dit soort composieten. Dit maakt het een erg leuke en uitdagende opdracht waar ik al veel van geleerd heb.

Toen ik in Nieuw-Zeeland aankwam, moest ik wel even wennen. Iedereen praat enorm snel. Het is Engels, maar de kiwi’s spreken bijna alles anders uit dan ik gewend was. Dat neemt niet weg dat de sfeer erg goed is; iedereen staat open voor een praatje en het is heel gemakkelijk om nieuwe mensen te leren kennen. Omdat ik voor integratie ben, moest ik me natuurlijk aanpassen aan de cultuur. Ik heb mijn best gedaan door te leren longboarden, van een brug te springen en het volkslied in Maori te leren.

Tijdens mijn stage woon ik op de campus in Student Village. Op de campus wonen, kan ik iedereen aanraden: het is maar een paar minuten lopen naar het lab en alle maaltijden worden voor je gekookt. Er wonen ongeveer driehonderd studenten waardoor er altijd wel wat te doen is. Er worden veel activiteiten georganiseerd: sportwedstrijden, om de paar weken een quiz en natuurlijk ook wat trips om de buitenlandse studenten het land te laten zien.

  • Meer Mount Maunganui.
  • Meer Mount Maunganui.

Een van die trips was naar Mount Maunganui, de busrit van een paar uur was zeker de moeite waard. The Mount is een vulkaan aan het eind van een zandbank in zee, vanaf de top is het een geweldig uitzicht (zoals te zien op de foto) en na de klim is het strand een goede plek voor een verfrissende duik in zee.

Mijn stage is bijna afgelopen, maar gelukkig blijf ik nog een paar weken om meer van dit prachtige land te zien.

926 keer gelezen

Meest gelezen

Sportende studenten geëerd tijdens Sportgala

TU/e maakt stevige duikeling in Keuzegids

Politie rukt uit voor uit de hand gelopen studentengrap

CLMN | Een fractie ambitieus

Promotie in piratenpak mag niet van TU Delft