En hoe is het in Wellington?

En hoe is het in Wellington?

23 juni 2017

De eerste dingen waar ik aan dacht bij Nieuw-Zeeland zijn mooie, ruige natuur en rugby: ze hebben het beste team van de wereld! Dat zijn dan ook de twee dingen waar ik hier het meest van geniet naast het studeren voor mijn master Innovation Sciences, want het blijft STUDEREN in het buitenland.

Nieuw-Zeeland is helemaal aan de andere kant van de wereld, 24 uur vliegen, tenminste als je de vlucht haalt. Ongelukkigerwijs hadden Thijs de Wilde (ook een Innovation Science student) en ik onze vlucht vanaf Schiphol gemist. Gelukkig konden we mee met de vlucht een paar uur later en hebben we het al helemaal tot Nieuw-Zeeland gebracht.

Toen de start op de universiteit, Victoria University, wat ook niet zo’n goede start was. De aanmelding voor mijn vakken was niet gelukt. Daardoor werd ik van het kastje naar de muur gestuurd en steeds weer andere personen zouden mij kunnen helpen. Uiteindelijk zat ik te wachten op een gesprek bij de studieadviseur, terwijl ik een traantje wegpinkte van de stress en het slaapgebrek, iets met twaalf uur tijdsverschil en een jetlag. Momenteel ben ik heel blij dat de eerste dag zo gegaan is, want nu heb ik interessantere vakken dan gepland en heb ik gelijk kennisgemaakt met de mentaliteit van Kiwi’s (zoals Nieuw-Zeelanders ook wel genoemd worden). In het algemeen zijn Kiwi’s hele behulpzame, vriendelijke, flexibele en relaxte mensen.

Al met al kan ik me goed vinden in het gezegde “na regen komt zonneschijn” dat is gerelateerd aan mijn start hier, evenals aan het weer hier in Wellington. Het weer kan heel snel veranderen en het is goed mogelijk om vier seizoenen op een dag te ervaren.

Verder geniet ik erg van mijn tijd hier met mijn gezellige internationale huisgenootjes, leer ik hier beter rugbyen met een heel leuk team. Ook geniet ik van de mooie natuur door middel van tramping (wandelen door ruige natuur voor meerdere dagen) en heb ik tijdens de paasvakantie twee weken over het Zuidereiland gereisd. Over het algemeen leer ik hier veel van mijn vakken, maar ook buiten mijn vakken. Om af te sluiten met een rugbyquote in het geval van twijfels over een internationaal semester: “Give it a try!”

Cheers!

Vorige Volgende
1637 keer gelezen

Meest gelezen

Sportende studenten geëerd tijdens Sportgala

TU/e maakt stevige duikeling in Keuzegids

iGEM-team TU/e maakt gel tegen tumoren

CLMN UR | Waarom onderbetaald? Daarom in actie!

Wel promotierecht, maar nog geen toga voor UHD's