Intro '17 | In en uit balans

Intro '17 | In en uit balans

24 augustus 2017

“Hey, kijk uit, zo raak ik ook uit balans”, roept de ene Introkid bungelend aan een touw over de Dommel naar de andere Introkid op de andere kant van het touw die zijn evenwicht maar niet kan bewaren. Iets later ziet die het Dommelwater dan ook van heel dichtbij. Lees: nat pak. Een stukje verderop op het grasveld proberen ook studenten in balans te komen, maar dan op een heel andere manier. Daar wordt de Relaxation workshop van levensbeschouwelijke organisatie TINT gehouden.

“Je moet echt óp het touw gaan liggen”, luidt het advies vanaf de kant. Trillend probeert de jongen zijn evenwicht te verleggen. Hij schuift iets te ver, want voor hij het weet bungelt hij onderaan het touw. Hij komt nog een paar centimeter verder, maar belandt dan toch vol in het water.

Outdoorvereniging All Terrain heeft het de deelnemers vandaag niet gemakkelijk gemaakt met de Obstacle Run bij de Dommel. Studenten moeten tussen touwen lopen, over een net heen klauteren, over touwen kruipen en door banden heen.

Een kleine honderd meter proberen studenten op een totaal andere manier in balans te blijven, of te komen. Het ziet er knus uit in de tent op het grasveld, waar zo’n twintig studenten in liggen. Ze zijn er allemaal om te relaxen, even tot zichzelf te komen.

Kortom; lekker in balans komen in de Introweek met al haar hectiek en activiteiten. De workshop van TINT draait om mindfullness en leren om te ontspannen. Maar even een uurtje pitten tussendoor, dat kan natuurlijk ook.  

Vorige Volgende
1132 keer gelezen

Meest gelezen

Sportende studenten geëerd tijdens Sportgala

TU/e maakt stevige duikeling in Keuzegids

iGEM-team TU/e maakt gel tegen tumoren

Politie rukt uit voor uit de hand gelopen studentengrap

CLMN | Een fractie ambitieus