door

CLMN | Fietsen?

20/03/2013

Nu het buitenklimaat lenteachtige vormen aanneemt en de aanplant van groen hard gaat, is de grijze loper verleden tijd: de grasmat komt op en het is tof om te zien dat het buiten steeds aangenamer wordt. Niet alleen doordat het park om ons heen oprukt, ook door de zon: op die ene warme dag vorige week zaten balkons en terrassen vol van de koepel tot het Auditorium.

Nu de Groene Loper qua beplanting wat meer vorm krijgt, is het fietsenbeleid aan de beurt: de paden zijn gelegd -wat door het ontbreken van voorrangstekens overigens nog niet echt een veiligere situatie heeft opgeleverd- en het is tijd dat ook de nieuwe fietsenstalling tussen Gemini, Metaforum en het Laplacegebouw opengaat. Dat lijkt echter nogal wat voeten in de aarde te hebben, voor zowel de universiteit als de aannemer die de stalling in elkaar moest schroeven.

Afgelopen dinsdag deelde Groep-één heel enthousiast aan de studenten mede dat de projectleider had laten weten dat de fietsenstalling openging; afgelopen woensdag klaagden de eerste studenten al dat hun fiets was verdwenen uit de nieuwe rekken. De TU/e-beveiliging wist van niks, maar vermoedde dat de aannemer hier iets mee van doen had. Die bleek fietsen naar het Auditorium te hebben verplaatst: de stalling was nog niet open. Volgens hen. Op donderdag besloot de TU/e echter foutgeparkeerde fietsen van het Hoofdgebouw naar de nieuwe stalling te brengen, die de aannemer vrijdag weer weghaalde. Nu de stalling (vermoedelijk) écht open is, durft menig student er zijn fiets niet te zetten, uit angst dat hij plotseling weer weggehaald wordt.

Het hele gedoe is misschien op zich niet meer dan een communicatieprobleem, maar dat lijkt me een serieus issue: als het aanpassen van het campusfietsbeleid nu al tot chaos leidt bij zowel de universiteit als haar studenten, moet iemand daar dan misschien wat duidelijker over zijn?

Deel dit artikel