door

'I don’t eat quinoa, I eat worstenbroodjes my dear'

12/01/2018

Hoewel er vaak wordt gerefereerd aan de tijd na iemands afstuderen met ‘het zwarte gat’, was ik ervan overtuigd dat ik daar niet in zou vallen. Heerlijk, drie weken vakantie voordat het echte burgerleven zou gaan beginnen. Nog een paar weken pas uit je bed komen, en daar pas weer naartoe gaan, wanneer je daar zelf zin in hebt, niet uit praktische overwegingen. Helaas voor mij ben ook ik in het gat gevallen, en blijk ik me toch liever moe, dan vies lui te voelen.

Ik tel de dagen af, maandag kan ik eindelijk weer zin aan m’n leven geven. Dan heb ik weer een reden om uit m’n bed te komen, en daar 's avonds ook weer op tijd naartoe te gaan. Ik moet toegeven, de eerste week vakantie was heerlijk! Wat heb ik veel geslapen, want wat was ik moe na mijn race to the finish. De twee weken vakantie die daarop volgden hebben er alleen maar tot geleid dat mijn ritme totaal ontregeld is, mijn kat centraal staat in mijn sociale leven, en ik The Bold and the Beautiful ineens een supergoede serie vind.

Ik kan dus niet wachten om vanaf aanstaande maandag te gaan kijken of de Sodexo kroketten in Delft eigenlijk wel kunnen tippen aan onze Eurest selection parels hier, en wat voor soep ik daar voor 0,90 euro ga krijgen. Ga ik me zoals Sting mooi verwoord, als een vreemde eend in de bijt voelen, of gaat deze Zeeuwse Brabo het toch gewoon redden in de Randstad? I dont eat quinoa, I eat worstenbroodjes my dear.

Jullie gaan het lezen! Houdoe en bedankt Eindhoven!

Britte Bouchaut begint maandag als PhD student bij de Biotechnology & Society groep aan de TU Delft. Ze is onlangs afgestudeerd bij Innovation Sciences aan de TU/e.

Deel dit artikel