door

CLMN | Eeuwige student

01/10/2013

Laatst zat ik met oma en mijn ouders aan tafel toen de vraag naar boven kwam waarom mensen er eigenlijk voor kiezen om een jaar bestuur te doen, bij de studievereniging bijvoorbeeld. In hun ogen staat het namelijk gelijk aan een jaar van je studie weggooien en veel drinken en feesten. Maar wat is er nou beter dan een jaar -of een paar jaar in mijn geval- langer student te zijn? Zij zijn degenen die me altijd verteld hebben dat je studententijd de mooiste tijd van je leven is en dat ik daar volop van moet genieten, dus dat doe ik dan ook!

Mijn bestuursjaar is al een tijdje geleden en ik kijk er met plezier op terug. Naast al het feesten en drinken heb ik er veel van geleerd. Laten we hopen dat de nieuwe generatie besturen dat ook gaat doen, want die zijn nu bijna allemaal gewisseld. En daarmee loopt het seizoen van de constitutieborrels helaas ten einde.

Nog zoiets wat ik mijn ouders moeilijk uitgelegd krijg: hoe een constitutieborrel in zijn werk gaat. En waarom het gaaf is om met alle zuster- en collegaverenigingen te recipiëren met bijborende prachtcadeaus inclusief goede verhalen, waarom er eigenlijk bewaking nodig is en wat veiligstellen dan precies is. Sommige gebruiken zijn gewoon geweldig, en de constitutieborrel is een van die geweldige gebruiken van het bestuurschap.

Terugdenkend aan mijn bestuursjaar besef ik me wel dat ik ouder word. En het feit dat mijn stufi er al mee is gekapt, ik mijn OV-kaart heb stopgezet en door mijn rug ben gegaan deze week helpen daar niet echt aan mee… Maar ik voel me ondanks mijn inmiddels zesjarige studentenbestaan toch gewoon een spring-in-‘t-veld tussen alle tweedejaars BMT. Gelukkig maar, want dat betekent dat ik nog steeds volop kan genieten van mijn ‘eeuwige’ studentenleven. Dus waar zijn die feestjes?

Deel dit artikel