door

CLMN | Onzichtbaar

30/09/2014

Lastig, je studiekeuze maken. Zelf had ik lange tijd oprecht geen idee waar ik heen wilde. Een technische studie, dat leek me wel leuk. Maar zowel Delft als Enschede trok mij niet echt en ook al woonde ik net over de grens in Turnhout, ik had nog nooit gehoord van een universiteit in Eindhoven. Helaas stopt de profilering van de TU/e namelijk in veel gevallen bij de grenzen van Brabant.

Vorige week werd de TU/e wederom door Elsevier tot beste universiteit van Nederland gekroond. Waar blijven de paginagrote advertenties in de Quest waarin onze rector de campusgemeenschap bedankt? Waarom zit hij niet aan tafel bij Humberto of Pauw om hierover onze loftrompet te blazen? Sowieso staat de TU/e duidelijk niet in de Hilversumse rolodex, de laatste keer dat een van onze hoogleraren überhaupt ergens aan mocht schuiven, kan ik me niet heugen.

Kom je vanaf het station aangelopen dan zie je een enorme banier aan het Hoofdgebouw hangen waarbij je verwacht dat de TU/e groots haar zoveelste overwinning kenbaar maakt aan de buitenwereld. Helaas, het betreft echter een mededeling over een renovatie die afgezien van een handjevol ID-studenten werkelijk niemand interesseert. Laat staan de buitenwereld.

De TU/e is koning van de bescheidenheid en dit heeft alles te maken met de kleinschaligheid van ons PR-beleid. Natuurlijk staan we regelmatig in het Eindhovens Dagblad, maar zodra de haan van boer Piet te laat kraait dan duwt het lokale sufferdje ons nieuwsfeitje naar de volgende dag.

Het wordt tijd dat het Communicatie Expertise Centrum grootser gaat denken. Die zonneauto’s en robotjes zijn leuk maar niet iedereen voelt zich hierdoor aangetrokken tot een technische studie. Juist algemene hoogtepunten moet je breed uitmeten, zodat in de toekomst zelfs scholieren van nét buiten Brabant weten dat hier een universiteit zit.

Deel dit artikel