door

CLMN | Chrietieke succesfactor

30/10/2013

Jaaaa! Opeens verscheen ie weer even in de media. Alle geweld van de totaal uit de hand gelopen Zwartepietdiscussie en de bijbehorende Facebookpietitie, had een veel leukere spin-off: de Chrietitie. Chriet Titulaer moet terug op de buis!

Veel jongerejaars op onze TU zullen wellicht nog nooit van hem gehoord hebben. Lang voordat knuffelnerd Alexander Klöpping op de vaderlandse tv technologische snufjes uitlegde en programma’s als Jules Unlimited en Hoe?Zo! op de buis waren, had Chriet al zijn eigen populair-wetenschappelijke tv-show bij de grootste familie van Nederland. In TROS Wondere Wereld verwonderde hij zich over allerhande innovaties, in een tijd dat onze maatschappij nog niet werd gedomineerd door mobiele telefoons, internet en social media. Als verslaggever van de Apollo 11-vlucht ontpopte hij zich als de Jack van Gelder van de ruimtevaart.

Chriets charisma is net zo oneindig als het heelal waar hij als sterrenkundige alles vanaf weet. Zijn karakteristieke baard. Zijn accent. Zijn ruimvallende jarentachtigpakken met antieke das. Chriet heeft de X-factor in het kwadraat.

In een tijd dat innovaties zich in ongekend rap tempo opvolgen en de aandacht voor techniek niet groot genoeg kan zijn, is het verbazingwekkend dat Chriet niet meer in beeld is. Hoeveel TU/e-alumni zouden hun passie voor techniek hebben ontwikkeld door Chriets tv-programma’s? Als we willen dat er meer jongeren techniek gaan studeren, moeten we Chriet zo snel mogelijk weer zendtijd geven. We need Chriet!

Dus TU/e’ers aller faculteiten, verenigt u! Kom in actie en zorg dat Chriet weer op tv komt. CLMN | Chrietieke succesfactorHoe? Natuurlijk door de Chrietitie te liken op Facebook. Of door je baard (zonder snor!) te laten staan. Of door je eigen Wondere Wereld-filmpjes te gaan recorden. Als Chriet eenmaal back in business is, kan die bemande ruimtevlucht naar Mars ook eindelijk doorgaan.

Deel dit artikel