door

CLMN | De gekste!

10/09/2014

Dat was wel even wennen hoor. Na het behalen van mijn master afgelopen zomer, was vorige week maandag voor mij niet de opening van het academisch jaar, maar van het arbeidsjaar: ik behoor vanaf nu tot het werkende deel van de bevolking. Een nieuw leven, met een nieuwe baan én in een nieuwe stad. Maar eerlijk is eerlijk: ik ga Eindhoven toch wel missen.

Eén ding ga ik echter niet missen, nu ik ondanks dat ik voor het meest Eindhovense bedrijf ooit werk verhuisd ben naar onze hoofdstad: De reacties de afgelopen jaren op het antwoord op de vraag waar ik woonde of studeerde. “Eindhoven de geksteee!”, alsof het hier het hele jaar door 24/7 een carnavalesk zuipfestijn is en de stad vooral bestaat uit Stratumseind en wat dorpse buurtjes daarom heen. Die mensen zijn denk ik nog nooit op een gemiddelde dinsdagmiddag over de kroegenstraat gefietst. Of een andere klassieker: “EIND-HO-VUUUH”, de verkeerd beklemtoonde variant van de Boerensupporters aan de Frederiklaan welteverstaan. Ertegenin gaan was bij voorbaat zinloos, zo hardnekkig is het imago van Eindhoven als gezellige zuipstad en thuishaven van Johan Vlemmix nu eenmaal.

Toegegeven: gezellig (met zachte g) is het in Eindhoven zeker. Maar Eindhoven is zó veel meer. Eindhoven heeft zich ontpopt tot een internationale hotspot op het gebied van innovatie, hightech en design en kreeg niet voor niks titels als slimste en innovatiefste regio toebedeeld. Eindhoven is dus zo gek nog niet, en is zonder twijfel de beste stad voor een technische studie en een mooie studententijd. Dat is dan ook wat ik alle eerstejaars wil toewensen: een geweldige tijd in Eindhoven, zoals ik die ook mocht hebben.

Eindje, houdoe en bedankt!

Deel dit artikel