door

CLMN | Kamp(us)bezoek

01/10/2013

Waarschijnlijk heb je er niks van meegekregen, omdat je in een overvolle collegezaal zat, je te brak was om richting de uni te gaan na een avond op de kroeg of je je stufi aan het aanvullen was en zo een werkeloze van een baan afhield, maar vorige week had de TU/e hoog bezoek: minister Henk Kamp van Economische Zaken bracht een werkbezoek aan de Brainportregio en kon daarbij onze universiteit natuurlijk niet overslaan.

Het is goed om te zien dat, hoewel september traditiegetrouw een drukke maand is voor politici, de minister toch de tijd neemt voor een bezoek aan de universiteit. Want Kamp kreeg de afgelopen tijd meerdere klappen te verwerken vanuit de academische hoek. Zo sprak een grote groep Nederlandse hoogleraren, onder wie de vooraanstaande TU/e-professoren Anthonie Meijers en Sjoerd Romme, zich uit tegen schaliegas, terwijl Kamp zelf een voorstander is van het onderzoeken van de mogelijkheden hiervan. En naast de goed onderbouwde kanttekening wat betreft het winnen van schaliegas, ontving Kamp niet zo lang geleden ook nog een ordinaire bedreiging van een hoogleraar aan zijn adres, toen de Nijmeegse psychologieprofessor en fervent vleeshater Roos Vonk twitterde: “…heb zin om dat uitgestreken smoelwerk van Kamp op z'n bek te slaan…”. Juist ja.

Gelukkig hebben de Eindhovense hoogleraren meer fatsoen en beseft Kamp zich ondanks de eerdergenoemde kritiek dat universiteiten, en dan met name de TU’s waar voortdurend aan innovaties wordt gewerkt, belangrijk voor zijn ministerie zijn en kunnen zorgen voor de economische boost die Nederland zo hard nodig heeft. En dus kreeg Henk op onze campus uitleg over een aantal onderzoeken en mocht hij Skypen met de helden van Solar Team Eindhoven. 

En de lakschade die zijn ministerswagen opliep op de campus? Die heeft zijn ministerie dankzij al die TU-innovaties binnen no-time weer terugverdiend en zijn een prima geheugensteuntje van wat onze universiteit voor Kamps ministerie en de Nederlandse economie kunnen betekenen. Dus nu gauw stoppen met soggen en aan de studie! Henk Kamp en de rest van Nederland hebben onsCLMN | Kamp(us)bezoek nodig.

Deel dit artikel