door

De ultieme entrepreneurial survivalgids

05/02/2019

Als ondernemend ingestelde student is het tegenwoordig een ware jungle op de TU/e. Je wordt werkelijk overspoeld met evenementen, competities, vakken, projecten, teams of startups waaraan je kunt meedoen. Iets dat wij natuurlijk van harte toejuichen, maar zelfs wij, na zeven jaar op de TU, zien af en toe door de bomen het bos niet meer. Gelukkig hebben we een oplossing! We presenteren vol trots: de ultieme hoe-overleef-ik-als-student-die-toffe-dingen-wil-doen-op-de-TU/e-survivalgids.

Allereerst moeten we twee organisaties van elkaar onderscheiden: TU/e innovation Space en TU/e Innovation Lab. Qua naam en logo toch redelijk overeenkomstig en ook de gratis koffie is bij allebei ongeveer even slap. Desondanks houden de gelijkenissen daar wel op. Innovation Lab is met name in het leven geroepen om de spin-offs (bedrijven ontstaan uit TU/e-onderzoeken) te begeleiden richting de markt, waarnaast ze in de vorm van STARTUP/eindhoven ook studentondernemers ondersteunen die al een bedrijf begonnen zijn.

TU/e innovation Space is er daarentegen meer voor de student die nog niet zo ver is. In Matrix kunnen studenten bij elkaar komen om ideeën langzaam tot leven te laten komen. En dat kan op een heleboel verschillende manieren. Zo kan dit idee vanuit jezelf komen, waarna je er in de TU/e Contest (de inschrijvingen zijn sinds kort weer open!) flink aan kan gaan schaven. Maar dit idee kan ook vanuit een bedrijf komen, waarmee je vervolgens met een team met studenten van allerlei achtergronden aan de slag kunt.

Creatief, brutaal en ondernemend

Je kunt dus starten compleet buiten je studie om, maar je kunt er natuurlijk ook gewoon studiepunten voor krijgen. Dit kan zowel via vakken in de master (ja, ja, het innovation Space-vak start weer) als in de bachelor (ook de volgende ronde innoSpace-BEPS gaat weer los). Op deze manier probeert innoSpace studenten te prikkelen om creatief, brutaal en ondernemend te zijn. Dat lukt aardig, want vandaag de dag zijn er 23(!) innoSpace-teams actief in Matrix.

En om dat aantal nog wat op te krikken, zijn er speciale Pop-’n-Pitch-evenementen. Je pitcht je idee of net begonnen project en krijgt meteen feedback van doorgewinterde ondernemers en frisse studenten. Komt dat zien op 12 februari en begin met je ondernemende ontdekkingsreis.

En, last but not least, is er Kickoff/ehv, een studentenbestuur voor beginnende ondernemers. Kickoff organiseert allerlei evenementen/workshops/borrels om ondernemers te helpen en te connecten. Kudo’s bijvoorbeeld voor de infographic hieronder, puik Kickoff werk! En ze starten binnenkort met het werven voor een nieuw bestuur. Eveneens een mooi moment voor aspirant-ondernemers om van start te gaan!

Deel dit artikel via je socials