Veelgestelde vragen

Hoe lever ik nieuws aan?

Heb je nieuws voor Cursor? Laat het ons dan zo snel mogelijk weten (colofon). We hebben liever dat je tien dingen meldt waar we op dat moment weinig of niets mee kunnen (al is dat zelden het geval), dan dat je niet meldt dat bijvoorbeeld een hoogleraar een prijs heeft gekregen of dat er een beslissing binnen je faculteit is genomen die de gemoederen bezighoudt. 

Vermeld in een mail naar cursor@tue.nl in ieder geval waar het nieuws over gaat, wanneer het te doen is, wie erbij betrokken zijn, et cetera. Graag ook een contactpersoon met telefoonnummer. 

Ik wil een evenement aanmaken op jullie agenda. Hoe doe ik dit?

Cursor heeft een online agenda waarop je kunt zien wat er te doen is op de campus, binnen het studentenleven en in en rond Eindhoven. Je kunt zelf een evenement aanmaken voor de agenda. Hiervoor kun je inloggegevens aanvragen bij de redactie

Ik heb een tip voor een rubriek, hoe meld ik dat bij jullie?

Op onze site staan achtergrondverhalen over uiteenlopende onderwerpen, verschillende rubrieken en interviews met medewerkers en studenten. Hierbij proberen we altijd zo actueel mogelijk te zijn. Heb je tips voor een verhaal? Neem dan contact op met ons! 

Ben je een student die voor stage of studie in het buitenland zit of vertrek je binnenkort, dan vinden we het leuk om je bijdrage te plaatsen in onze buitenlandrubriek "En hoe is het in…?"

Neem contact op via cursor@tue.nl voor meer informatie. 

Wat doen jullie met tips?

Tips zijn altijd van harte welkom. De redactie beslist echter of ze iets kan met de tip en via welk kanaal dit gebeurt (website of social media-kanalen). 

De redactie selecteert het nieuws en kijkt wat voor zoveel mogelijk lezers zo interessant mogelijk is. Aan de TU/e gebeurt veel en dat betekent dat we keuzes moeten maken. Het kan dus goed zijn dat we dan jouw ‘wens’ niet kunnen honoreren of pas in een later stadium. 

We werken nauw samen met de persvoorlichters van de TU/e en kunnen met hen overleggen of nieuwtjes ook geschikt zijn om buiten de universiteit kenbaar te maken. 

Hoe kan ik mijn mening geven?

We zijn altijd benieuwd naar jouw mening! Ingezonden brieven (maximaal 250 woorden) kunnen worden gemaild naar cursor@tue.nl. De redactie maakt de afweging of de brief gepubliceerd wordt en behoudt zich het recht voor om je bijdrage waar nodig in te korten of te weigeren. 

Wil je vaker je mening geven, neem dan contact met ons op voor meer informatie over het op regelmatige basis schrijven van een column. Op onze site kun je natuurlijk een reactie achterlaten onder elk nieuwsbericht, en ook via TwitterFacebook en Instagram kun je reageren.

Hoe meld ik suggesties voor verbetering?

We staan open voor feedback en tips voor verbetering van ons journalistieke werk. Neem met je suggesties/tips contact met ons op.