Een meter boek per blauwe verhuisbak.

Magazijn biebboeken komende jaren bij vliegveld

Wie een boek nodig heeft uit het magazijn van het Informatie Expertise Centrum moet de komende jaren iets meer geduld hebben dan voorheen. Waar tot op heden een medewerker tweemaal per dag boeken en tijdschriftartikelen ophaalde uit de kelder van het Hoofdgebouw, brengt een opslagbedrijf de materialen nu nog slechts tweemaal per week vanuit haar magazijn bij Eindhoven Airport naar MetaForum.

Vanwege de renovatie van het Hoofdgebouw moet op 16 januari de kelder helemaal leeg zijn. Twee weken voor de kerst is opslagbedrijf Data Space met de voorbereiding begonnen om de 1.200 vierkante meter leeg te halen. De planken, die samen een lengte van zeven kilometer lengte hebben, werden genummerd en geregistreerd. Het archief, bestaande uit dossiers die de TU/e verplicht is te bewaren, is al naar het magazijn bij het vliegveld gebracht.

Deze week gaan de 180.000 boeken en 3.000 tijdschriftjaargangen voor de tijd die het kost het Hoofdgebouw te renoveren ook over naar de nieuwe locatie. Zevenduizend keer zal er een blauwe verhuisbak met een bouwliftje naar de begane grond worden getakeld met telkens een meter boeken. Via de fietsenstalling gaan ze naar de vrachtwagens van Data Space.

In 2013 werd meer dan drieduizend maal een aanvraag ingediend voor boeken of artikelen uit het magazijn. Magazijnbeheerder John Engels verwacht dat er komende jaren zo’n twintig aanvragen per week zullen zijn. Op dinsdag en vrijdag brengt Data Space de aangevraagde materialen naar MetaForum, wat betekent dat studenten en medewerkers maximaal drie dagen moeten wachten.

Deel dit artikel