Thêta-Ruud surft crowd. Foto | Loraine Bodewes

Intro ’17 | Rappers maken woeste weide van Flux-veld

Er komen verbaal de nodige stijve en natte edele delen aan te pas, maar dan heb je deze vrijdagmiddag ook een ongebruikelijk woest feest op de campus. “Dit was allemaal voorspel, mensen. Zijn jullie klaar voor het échte werk? Ik wil nu echt een gewelddádige moshpit zien”, spoort Mr. Polska zijn publiek aan.

What Mr. Polska wants, Mr. Polska gets, deze vrijdagmiddag op het Flux-veld. De biertap staat sinds het middaguur open, het volume hoger dan de werkenden in omliggende gebouwen waarschijnlijk lief is, en vooral de meute vlak voor het podium wil zich maar wát graag laten gaan. Onder meer een meisjes-moshpit is, met spontane support van heren op het veld die alle vrouwen in hun nabijheid zonder pardon richting cirkel duwen, rap geregeld. “Heb respect, mannen, heb respect.”

“Wie van jullie is er gisteravond óók al doodgegaan?”, daagt de rapper zijn gehoor uit. Dan kan er vanmiddag bést nog een robbertje tot-het-gaatje bij, vindt hij. Bier, je shirt, je pet of de buurman, “góói ‘m in de lucht!”. Om zijn gehoor tegen het eind van zijn optreden vaderlijk mee te geven: “Eindhoven, ik hou van jullie. Doe je best op school!”

Even later weet ook die ándere 'vaderfiguur', Kraantje Pappie, de TU/e-weide met nummers als 'Pompen' en 'Feesttent' moeiteloos om te toveren tot een dampende, kolkende massa. Een meisje in 'I love SSRE'-shirt wordt onbeschaamd gevraagd naar haar relatie met het heerschap naast haar, en of ze "deze week nog gebald hebben". Kraantje stelt haar daarbij gerust: "What happens in Eindhoven, stays on the internet!". 

Even maakt de rapper in zijn show pas op de plaats voor het gezelschap van Thêtanen, dat recht voor zijn neus op een niet te missen volume zijn verenigingslied aanheft. "Ik vond het heel vet hoor. Maar ik verstond er niks van", bekent Kraantje - een deel van zijn show gehuld in Thêta-shirt - als de bulderende troepen klaar zijn.

Roeiverenigingslid Ruud zal even later pogen vanaf het podium op een opblaasdolfijn de overkant van het veld te bereiken. Verder dan een meter of twee, drie komt hij niet. Zowel voor crowd als -surfer was het een vermoeiende week.

Voor wie geen genoeg krijgt van de Intro: meer foto’s, nieuws en andere updates vind je op Cursors Facebookpagina, Twitter en Instagram.

Deel dit artikel