FreshStrips is chemische start-up van 2017

FreshStrips is uitgeroepen tot de chemische start-up van 2017. De TU/e-spin-off van Koen Nickmans en Marios Chryssolouris heeft een sticker ontwikkeld die, door van kleur te veranderen, in een oogopslag duidelijk maakt of het eten in een verpakking nog goed is of niet.

door

FreshStrips kreeg de Gouden Kiem Award vorige week uitgereikt tijdens het internationale wetenschappelijke chemiecongres Chains. Het bedrijf volgt hiermee de eveneens van de TU/e afkomstige spin-off TUSTI op, die de prijs vorig jaar won. De winnaars werden in een video toegesproken door Prins Constantijn in zijn rol als ambassadeur voor StartupDelta.

Oprichter Koen Nickmans promoveerde afgelopen oktober in de onderzoeksgroep Functional Organic Materials and Devices van professor Albert Schenning, waar de technologie voor FreshStrips is ontdekt en ontwikkeld. Marios Chryssolouris van FreshStrips vertelt in deze video meer over het bedrijf.

De winnaars krijgen van NWO een Gouden KIEM-premie van 18.750 euro voor een onderzoeksproject. Daarnaast ontvangen ze 6.250 euro van TKI Chemie om vrij te besteden aan onderzoek of publiciteit.

In de chemie zijn talloze start-ups die resultaten van wetenschappelijk onderzoek omzetten in commerciële producten en diensten. Het NWO-gebied Chemische Wetenschappen, de Topsector Chemie en InnovatieLink willen deze jonge bedrijvigheid zichtbaar maken en het meest bijzondere voorbeeld daarvan belonen.

Bron: TU/e-faculteit Scheikundige Technologie

NWO Gouden KIEM 2017 winner FreshStrips

Deel dit artikel