En hoe is het in Buenos Aires?

Sinds februari mogen wij ons student in het zonnige Buenos Aires noemen. Aan de ITBA studeren wij Ingenieria Industrial, wat zich nog vrij makkelijk laat vertalen. Wat zich wat lastiger laat vertalen zijn de rest van de vakken, deze zijn vrijwel allemaal volledig in het Spaans. Om de transitie toch iets soepeler te maken, hebben we bij aankomst een taalcursus gedaan, en zijn we nu bezig met het tweede niveau.

door
foto Privéarchief Jan en Maxime

De mensen hier vinden het maar wat mooi als je Spaans met ze spreekt en ze zijn altijd bereid je te helpen. Waar wij in Nederland soms een gesloten land kunnen zijn, staat hier altijd de deur voor je open en kun je terecht om een kopje mate te drinken, de lokale variant op een koffie/thee. Een ander kijkje in de Argentijnse keuken krijg je tijdens asado’s, waar ze een stuk beter hun vlees BBQ’en dan onze knoflooksausovergoten kipspiezen.

Hier nemen ze hun tijd voor, zoals ze voor alles hier rustig de tijd nemen. Waar wij in Nederland gehaast door de dag sjezen om maar zo productief mogelijk te zijn, moet je hier niet raar opkijken als je een halfuur in de rij voor de supermarktkassa staat. Daarnaast liggen ook de tijdsschema’s anders dan bij ons, avondeten wordt hier bijvoorbeeld pas rond 21.00 uur gegeten, en je dag eindigt daardoor vaak niet voor 01.00 uur.

Een ander belangrijk deel van de Argentijnse cultuur is ook het voetbal. Iedereen wordt ermee grootgebracht, Maradona is populairder dan de paus, en elk park bevat wel een voetbalkooi. De verschillen in speelstijl zijn echter schrijnend; vorm is veel belangrijker dan techniek. Argentijnen spelen liever twee man uit en falen bij de derde dan dat ze een goede steekbal geven. Neemt niet weg dat de stadions tot de nok gevuld zijn elke wedstrijd, waar van minuut 1 tot 90 luidkeels gezongen wordt. 

Met drie tot vier dagen weekend hebben wij weinig te klagen. Dit biedt mogelijkheden om de rest van het land te verkennen, zoals de wijnstreek Mendoza, de landschappen van Patagonië, de watervallen van Iguazu of de gekleurde bergen van Salta. Kortom, Argentinië is een ontzettend divers land en een aanrader voor iedereen die zijn wereld wil verbreden. Wij zien er tegenop het achter ons te moeten laten.
 

Deel dit artikel via je socials