door

De 8 gekste persberichten

28/06/2021

Op de Cursor-redactie komen wekelijks tientallen persberichten binnen. Een van de taken van de redacteurs is het kaf van het koren scheiden. En er zit nogal wat kaf tussen, maar dat doet ons soms ook hard lachen. De redactie krijgt de vreemdste berichten die in ieder geval totaal niet bij onze doelgroep passen. Om onze lezers eens mee te laten genieten, heb ik de afgelopen weken de acht bizarste berichten bewaard en samengevat:

Op nummer 8:

Chemische risico’s? Handschoenen!

Okay, we hebben een Scheikundefaculteit. Fair enough. Maar de Cursor-redactie doet daarvoor meestal niet de huishoudelijke inkopen. “Chemische risico’s stoppen niet aan het oppervlak. Het neutraliseren ervan vraagt de nodige aandacht.” De handschoenen zijn er in verschillende maten, lengtes en diktes. Grote chemische wasjes, kleine wasjes: doe die handschoenen aan!

Op nummer 7:

Werk, graag

Sonia H.C. is op zoek naar werk. Ze komt uit de Filipijnen maar zag ons profiel tijdens haar onderzoek en wil belangrijke deals met ons bespreken. Wij passen even, Sonia. Maar bedankt.

Op nummer 6:

Podcast over dinosauriërs

Een gemiddelde nerd wordt natuurlijk buitengewoon opgewonden van een stel prehistorische wezens, moeten Maarten van Rossem en Gijs Rademaker gedacht hebben. De ‘Dinocast’ moet volgens het persbericht ons achterhaalde beeld van dinosauriërs verbeteren. De serie staat al live dus mocht jij nieuwsgierig zijn naar wat er toch al die jaren fout is bericht over de ichthyosaurs, triceratops of stegosaurus, schakel dan vooral in.

Op nummer 5:

De Integere Slet

We krijgen vaker persberichten over nieuwe boeken, maar dan toch meestal wel op het gebied van wetenschap. De titel van dit persbericht ‘polyamorie, alle vragen beantwoord’ leidt naar een Nederlandse vertaling van een ‘internationale bestseller’. De Integere Slet is hét handboek voor polyamorie, als we de uitgever mogen geloven. “Het boek geeft antwoord op alle mogelijke vragen over de polyamoreuze levensstijl en biedt handreikingen voor de bijbehorende uitdagingen, zoals jaloezie en oordelen uit de omgeving.”

Op nummer 4:

Vale gier is uitgezet

Nee nee, geen problemen met de IND, maar de vale gier Stanislav uit dierentuin Dierenrijk is uitgezet in een Bulgaars natuurgebied. Daarmee wordt bijgedragen aan het vergroten van de populatie vale gieren in Bulgarije. Dat mochten onze studenten natuurlijk niet missen.

Op nummer 3:

Michel Perridon investeert in energiebesparende ecostoof

Who the h*ll is Michel Perridon? Dat moest ik ook even Googlen. De oprichter van Trust, dat merk van die muizen. Goed, het bericht blijkt afkomstig van Ecostoof zelf en vertelt over het enthousiasme van Perridon voor deze oven die maaltijden gaart op lage temperatuur zonder energie (?! Verderop spreekt men over 30% energiebesparing...) Een foto met Perridon en twee dames van Ecostoof staart me aan. Ze zitten met hun handen in driehoeksverhouding boven de stoof, wat me doet denken aan het flesje draaien op de middelbare school. Wellicht hebben we deze buitenaardse krachten nodig voor dat koken zonder energie. Ik gok zomaar dat onze studenten hun pasta pesto niet in deze pot van 90 euro gaan garen…

Op nummer 2:

Duitse douchecabines

In het Trendjournaal van HSK ontvangen we het overzicht van de 'actuele noviteiten'. Bedenk hier zelf maar even het Duitse accent bij. Een staaltje ijzersterk vakwerk, daar staan onze oosterburen om bekend. In de vertaalde brochure is het direct duidelijk dat de brontaal Duits is. “Bekroonde producten met groot nut”, van ‘uw directeur’ die er demonstratief zijn bril voor afzet (!) zodat ie het zelf ook niet meer hoeft te zien. Onder hem poseert een man in pak richtig geil naast de moderne cabine die zacht comfort biedt. Je krijgt hem er helaas niet bij: alles voor ‘individueel doucheplezier’, aldus de brochure.

En de onherroepelijke nummer 1:

De Funeral Fair: de grootste outdoor uitvaartbeurs van Nederland

Een beurs waar we de nieuwste uitvaarttrends en gepersonaliseerde kisten kunnen uitzoeken. Dit alles in en rond een tuinkas. Een stukje uit het bericht: “Inspiratie opdoen voor een persoonlijke uitvaart, creatieve workshops, lekkere hapjes en drankjes en het allerbelangrijkste: een frisse omgeving in de openlucht. Geniet tijdens de Funeral Fair van een gezellig sfeertje met DJ’s, artiesten, foodtrucks, inspiratie en informatie rondom de uitvaart. Een bezoekje aan de outdoorbeurs zal een ieder versteld doen staan.” Ik denk dat ik nog even bedank voor deze Fun(eral) Fair en proost op het leven.

Met dank aan alle Cursor-collega’s die steeds hebben opgelet op aparte persberichten. En natuurlijk aan alle organisaties en bedrijven die hun doelgroep niet segmenteren, zonder jullie had ik dit stuk niet kunnen maken.

Deel dit artikel