Diego Quan

Hola! Mijn naam is Diego Quan en ik ben momenteel promovendus op het gebied van computational combustion in de groep van professor Jeroen van Oijen. Ik kom uit Guatemala, waar ik ben opgegroeid omringd door natuur en ongelijkheid, wat mijn passie voor sociale en ecologische rechtvaardigheid heeft aangewakkerd.

Ik ben ervan overtuigd dat we ons eindige leven moeten gebruiken om dingen te doen die ons gelukkig maken, en ervoor te zorgen dat iedereen daar de mogelijkheid toe heeft. Om dat te bereiken, moeten we de wetenschap gebruiken om de werkelijkheid om te vormen tot een rechtvaardigere en mooiere plek voor iedereen.

Ik hou van natuurwetenschappen en sociale wetenschappen, maar ook van dansen en backpacken. Ik ben een sprinter in het atletiekteam van Asterix en ik heb een zwarte band in Hawaïaans kenpo-karate. Mijn team en ik hebben de Dutch CleanTech challenge en de TU Delft Ideation contest gewonnen tijdens mijn master in 2019-2020. Nu probeer ik als promovendus concrete oplossingen te vinden voor de energietransitie.

Ik geloof dat een wetenschapper iemand is die zijn vijfjarige zelf niet heeft verraden, en ik ben er ook van overtuigd dat we als wetenschappers politieke actie moeten ondernemen als we echt een duurzame wereld willen creëren.

Diego Quan

Columnist

Mail mij Maak contact met me op LinkedIn