Luc Brunsveld | Kammen

Van mijn twaalfde tot mijn tweeëntwintigste levensjaar werkte ik in een bakkerij, onder meer om mijn studie scheikundige technologie aan de TU/e te bekostigen. In 1997, volledig platzak, begon ik met ongelooflijke veel zin aan mijn promotietraject. Daarna, in 2001, vertrok ik naar Duitsland om tijdens een postdoc het veld van de chemische biologie te leren kennen.

Bij het Nederlandse farmaciebedrijf Organon was ik vervolgens twee jaar medicinaal chemicus, om daarna in Duitsland als groepsleider aan een Max-Planck Instituut een eigen onderzoekslijn op te starten. Sinds 2008 ben ik hoogleraar aan de faculteit Biomedische Technologie. Het opleiden van jonge mensen middels uitdagend onderzoek is mijn passie.

Mijn columns zullen gaan over vakantie, over het omhoogtrekken van het gemiddelde, over weten wat je van tafel laat vallen, samenwerken en excellentie, verantwoordelijkheid naar je afkomst, kansen bieden en pakken, de vraag ‘Welk probleem wordt hier eigenlijk opgelost?’, en waarom je altijd moet roken als je bier drinkt.

Luc Brunsveld | Kammen

Columnist

Mail mij