Gemeente enthousiast over nieuwe W-hal

De TU/e heeft vorige week de plannen voor de verbouw en nieuwbouw van de W-hal voorgelegd aan de welstandscommissie van de gemeente Eindhoven. Volgens collegevoorzitter ing. Amandus Lundqvist werd er enthousiast op gereageerd en vond iedereen het een prachtig ontwerp. Lundqvist benadrukt echter dat het hier gaat om een eerste mondelinge reactie van de kant de gemeente.

Op donderdag 5 maart om 11.00 uur wordt het plan door Dienst Huisvesting (DH) en architect Joost Ector gepresenteerd in de Blauwe Zaal van het Auditorium. Volgens Piet van Happen, hoofd DH, zal daarbij gebruik gemaakt worden van driedimensionale beelden. “Het is in dit stadium echter nog niet mogelijk om een virtuele wandeling door het gebouw te laten zien”, aldus Van Happen. 

Het is de bedoeling om na de zomervakantie te starten met de sloop en ontmanteling van het gebouw, waarbij begonnen wordt met het verwijderen van asbest dat op diverse plekken in het gebouw is terug te vinden. Wanneer de W-hal precies wordt afgesloten voor publiek, is op dit moment nog niet bekend. De oplevering van het project staat gepland voor eind 2011.

Deel dit artikel