Doe mee aan de Nationale Wetenschapsquiz

Vanaf vandaag kun je meedoen aan de Nationale Wetenschapsquiz. Dat kan individueel, maar ook in een groep. Vooral leuk om te doen als je kennis hebt van zaken zoals van welk lichaamsmateriaal het meeste diamant kan opleveren of als je weet hoe je stem op de planeet Venus klinkt. Er zijn nog leuke prijzen te winnen ook.

In het team van wetenschappers van dit jaar zit geen TU/e-er. Wel zijn de TU Delft en Universiteit Twente vertegenwoordigd. Ze nemen het op tegen drie sporters, waaronder judoka Mark Huizinga. De uitzending is op zondagavond 30 december.

De quiz staat online op de site van NWO. Als je dat voor 29 december doet, ding je mee naar de prijzen. De prijs voor groepsdeelname is een exclusieve rondleiding in Space Expo, als individu maak je kans op een midweek naar Rome inclusief een bezoek aan een archeologisch project, een lang weekend naar Dresden met een bezoek aan European Magnetic Field Laboratory of een iPad mini. De winnaars krijgen zo snel mogelijk na de uitzending bericht, waarschijnlijk op 31 december.

Deel dit artikel