Inge Thomassen, studente Human Technology Interaction, zit voor een stage in Atlanta.

En hoe is het in Atlanta?

American Pie, Van Wilder, Slackers, Road Trip: Beer Pong, en nog veel meer… Wie had ooit gedacht dat deze Hollywoodtoppers simpelweg een kopie van het echte Amerikaanse collegelife zijn, maar dan met een liefdesverhaal erbij?

Wonend in een fraternity-huis op de GeorgiaTech-campus beleef ik dagelijks het Amerikaanse studentenleven, waar voornamelijk drankspelletjes centraal staan. Naast het bekende beerpong-spel heb ik inmiddels een flink aantal varianten geleerd op drankspelletjes met de befaamde rode bekers en pingpongballen.

De GeorgiaTech-campus is prachtig; veel grote fraternity-huizen, mooie faculteitsgebouwen en veel groen. De bibliotheek heeft zelfs een dakterras. Helaas is de rest van Atlanta zelf wat minder. Er zijn uiteraard wel wat dingen te beleven, zoals een mooi groot park en leuke restaurantjes. Maar het is ook een redelijk gevaarlijke stad met veel schietpartijen, waar je als vrouw ‘s avonds niet alleen over straat moet lopen.

Gelukkig is de GeorgiaTech-campus wél veilig, met veel politie en beveiliging. Bovendien is er genoeg amusement zodat je niet per se de campus af hoeft. Zo is er een bowlingbaan in het studentcentre, een plein met kleine eettentjes en wekelijkse pubquizzen. Ook is er een studentensportcentrum, zoals de TU/e heeft, echter vele malen groter en professioneler (het is helemaal gerenoveerd en uitgebreid voor de Olympische Spelen van ’96).

Uiteraard zijn alle bekende feestdagen inmiddels ook al uitgebreid gevierd op Amerikaanse wijze, zoals Halloween en Thanksgiving. Genoeg te beleven dus.

Naast al dit gefeest houd ik me bezig met de ontwikkeling van een smartphone-applicatie. Met behulp van deze applicatie kunnen ouders het gedrag van hun kinderen opnemen via video en uploaden naar een online platform. Via dit platform kunnen gedragstherapeuten deze video’s analyseren en het kind diagnosticeren op bijvoorbeeld autisme. Op deze manier kan het meest natuurlijke gedrag worden geanalyseerd. Ik houd me vooral bezig met het ontwerp van de interface en alles wat daarbij hoort, zoals het ontwerpen van een videotutorial en het testen van de interface. Ondanks dat ik zelf af en toe het idee heb dat ik meer kan doen, krijg ik steeds complimenten over hoe goed en vooral hoe snel ik mijn werk doe. De werkmentaliteit lijkt hier wat minder goed dan bij ons.

Aan het einde van mijn stage zal ik nog drie weken reizen naar west USA, en zal ik kerstmis in Los Angeles en nieuwjaar in Las Vegas vieren. Daarnaast bezoek ik nog San Francisco, Seattle en verschillende nationale parken zoals de Grand Canyon en Yosemite National Park. Aan de ene kant kan ik niet wachten totdat het zover is, aan de andere kant betekent dat ook dat ik weer bijna terugvlieg naar Nederlandse bodem. Time flies when you’re having fun!

Deel dit artikel