Rector Van Duijn blijft langer om Bachelor College

Rector prof.dr.ir. Hans van Duijn en CvB-lid mr. Jo van Ham mogen na afloop van hun huidige termijn aanblijven. Dat heeft de Raad van Toezicht eerder deze maand besloten. Van Duijn wordt daarmee de eerste rector magnificus van de TU/e die meer dan twee termijnen vol maakt.

Van Duijn is al rector sinds 1 april 2005 en wordt per 1 april volgend jaar voor twee jaar herbenoemd, bevestigt universiteitssecretaris ir. Harry Roumen. Er is volgens hem geen maximum gesteld aan de periode dat iemand deel mag uitmaken van het College van Bestuur van de universiteit, maar de verlenging voor Van Duijn is wel bijzonder. “Het is de eerste keer dat een rector langer dan acht jaar deel uitmaakt van het College van Bestuur van de TU/e.”

 

De verlenging van het rectorschap van Van Duijn hangt volgens de universiteitssecretaris samen met de “ingrijpende veranderingen op onderwijsgebied” die de komende tijd onder aanvoering van Van Duijn plaatsvinden. Roumen doelt hiermee op de invoering van het Bachelor College. Dat de rector geen volledige extra termijn zal volmaken, hangt samen met zijn leeftijd: Van Duijn hoopt in 2015 de pensioensgerechtigde leeftijd van 65 jaar te bereiken.

 

De huidige aanstelling van Van Ham loopt per 1 oktober 2012 af en wordt met een termijn van vier jaar verlengd. Van Ham is lid van het College van Bestuur sinds 1 oktober 2008.

Deel dit artikel