Patrick Groothuis.

CvB benoemt nieuwe directeur bedrijfsvoering W&I

Patrick Groothuis start 1 oktober als directeur bedrijfsvoering van de TU/e-faculteit Wiskunde & Informatica (W&I). Groothuis, nu nog werkzaam als kwartiermaker financiën bij de stad Rotterdam, volgt Ruud van de Donk op, die begin deze maand aan de slag ging als directeur van de Dienst Financiële en Economische Zaken van de universiteit.

Meer dan honderd sollicitanten meldden zich de afgelopen periode voor de post van directeur bedrijfsvoering, vertelt prof.dr. Arjeh Cohen, decaan van W&I. Onder hen “een paar uitstekende laatste kandidaten”, maar Groothuis stak er volgens hem bovenuit: “Hij komt op meerdere fronten zeer kundig over, heeft situaties snel door en reageert open, direct en plezierig. Het klikte.”

Groothuis studeerde economie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en haalde zijn master bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Bij de gemeente Rotterdam houdt hij zich momenteel vooral bezig met financiën en verandermanagement - thema’s die volgens Cohen ook in Eindhoven zijn aandacht gaan vragen. “We hebben als faculteit jarenlang een half miljoen euro overgehouden, maar op een gegeven moment zijn we heel hard de min ingedoken”, blikt hij terug, onder meer doelend op het wegvallen van de FES-gelden waarmee volgens hem een flink stuk informaticaonderzoek werd gefinancierd. “Daar moesten we weer uit en daarin hebben we aan Ruud (van de Donk, red.) een goeie gehad, waarbij we een reorganisatie hebben weten te vermijden. Maar het is in deze tijd niet vanzelfsprekend dat het goed blíjft gaan.”

Zaken waar Groothuis volgens Cohen dan ook bovenop zal moeten zitten, zijn het scherp bewaken van het facultaire huishoudboekje en het op andere manieren binnenhalen van geld. Want het zit ‘m volgens de decaan niet meer in Nederlandse projectaanvragen, “maar de resultaten van aanvragen binnen Europa vallen nog niet mee. Dáár moet een slag gemaakt worden.” Zaken waar Groothuis volgens Cohen dan ook bovenop zal moeten zitten, zijn het scherp bewaken van het facultaire huishoudboekje en het op andere manieren binnenhalen van geld. Want het zit ‘m volgens de decaan niet meer in Nederlandse projectaanvragen, “maar de resultaten van aanvragen binnen Europa vallen nog niet mee. Dáár moet een slag gemaakt worden.”

Deel dit artikel