flirten facebook bibliotheek

Hotties spotten in de bieb

Noest aan het blokken in de bieb, maar doorlopend afgeleid door dat mooie meisje of die 'helluva hunk' een tafel verderop? Via de Facebookpagina ‘Gespot: UB TUe’ kun je hem of haar nu, anoniem, je liefde verklaren. Bij het verschijnen van dit artikel vinden al 762 mensen het van origine Utrechtse initiatief leuk.

Het is nog maar amper drie weken geleden dat twee oud-studenten van de Universiteit Utrecht ‘Gespot: UB UU’ lanceerden. Niet zozeer vanuit een eigen onvervulde behoefte, beweert één van hen, “eigenlijk hebben we het idee gewoon gepikt van een Ierse universiteit”.

Zo’n leuke, laagdrempelige pagina vol lieve berichten, bulkend van de liefdespotentie én ter afleiding van de niet zelden saaie studiestof - dat verdienden Utrechtse studenten ook, vond het duo (dat zichzelf tot nu toe vakkundig anoniem weet te houden). “De bieb is dé plek waar alle studenten komen en soms hele dagen zitten te werken. En er wordt, op zoek naar afleiding, een hoop geflirt.” Dat laatste weten de Utrechtse heren dan weer wél uit eigen ervaring.

Als een uitdijende sneeuwbal rolde het nieuwtje de campus over en de bieb-flirtcommunity bleek al gauw een hit. Studenten kunnen een bericht, eventueel met foto, naar de beheerders sturen, waarop zij het wereldkundig maken. “Het is een vermakelijke site met berichtjes die, tussen het studeren door, lekker weg lezen. En er zit natuurlijk ook wel wat spanning aan: misschien word ik zelf ook wel gespot!”
Of alle berichten oprecht zijn, “dat kunnen wij niet controleren. Zolang het maar leuke berichten zijn, niet kwetsend en niet te nadrukkelijk refererend aan een bepaalde persoon”.

Nog voordat de kerstvakantie werd ingeluid, richtte het Utrechtse tweetal de liefdespijlen al op andere universiteitssteden, waaronder Amsterdam, Groningen, Delft en Eindhoven. In steden waar de pagina’s al een flinke vlucht hebben genomen, maken de initiatiefnemers gebruik van vrijwilligers ter plaatse die de lokale community helpen beheren.

De TU/e-pagina heeft weliswaar al de nodige likes en wat eerste voorzichtige contactpogingen, maar de vonken springen er nog niet vanaf. “Eindhoven is nog wat rustig”, bevestigt ook de sitebeheerder. Een bevestiging van het cliché van de serieuze techniekstudent? De Utrechtse alumnus gelooft daar niet in. “In Eindhoven zitten natuurlijk relatief veel mannen, misschien valt er gewoon minder te flirten. Aan de andere kant: in Delft loopt de pagina wél heel lekker.” Hij heeft er dan ook alle vertrouwen in dat het vuur in Eindhoven nog wel wordt aangewakkerd.

Voor de Utrechtse bedenkers is het initiatief vooralsnog vooral een bijzonder tijdrovende klus die henzelf geen cent oplevert. “Het idee is een beetje met ons aan de haal gegaan en wij zijn erin meegegaan. We willen hier in eerste instantie een mooi netwerk van maken, maar het zou natuurlijk wel leuk zijn als er ooit iets uit voortkomt waaraan we wellicht ook wat verdienen.”

Deel dit artikel