Meedoen aan de parade van Carnaval Barranquilla; #2 van de wereld!

En hoe is het in Bogotá?

Op 2.600 meter hoogte, tussen de bergen in het midden van Colombia, vind je de metropool Bogotá. Een enorme stad met negen miljoen inwoners en een klimaat dat verrassend genoeg nog onvoorspelbaarder is dan in ons kikkerlandje. Een moderne universiteit, een perfecte uitvalsbasis voor reisjes, genoeg swingende feestjes en ook het uitgebreide aanbod voor de cultuurliefhebber maakt Bogotá een perfecte plek om een halfjaar te vertoeven.

Colombia, denk je misschien, waarom zou je daar in hemelsnaam voor kiezen? Gevaarlijk en vol met drugsverkeer, toch? Niets is minder waar in het land met een prachtige diversiteit aan natuur en landschappen, de vrolijkste mensen ter wereld en een van de duidelijkste Spaanse accenten van Latijns-Amerika. Een exchange hier zal dan ook niet vervelen met de vele activiteiten in Bogotá, een overvloed aan kansen voor prachtige reisjes en natuurlijk het Spaans leren.

Ik studeer hier aan Universidad de Los Andes, middenin het centrum en op zeven minuutjes lopen van mijn huis. De opzet hier is een soort Bachelor College 2.0, want eindcijfers bestaan uit zo’n veertig onderdelen naar mijn idee, en dus heb je eigenlijk altijd wel iets kleins te doen voor de komende schooldag. Dat het dus allemaal maar gemakkelijk is op een exchange semester, blijkt niet helemaal waar, helemaal als je vakken in het Spaans moet volgen. Desalniettemin moet ik toegeven dat de nadruk hier op de leukere activiteiten ligt.

Ik woon hier in een écht studentenhuis met twintig anderen, en dichtbij twee andere verbonden studentenhuizen. We zijn in totaal met tachtig heel gave mensen en proberen zoveel mogelijk Spaans te spreken. Het Spaans leren gaat snel en de feestjes zijn goed. In de weekenden reizen we veel, want er is enorm veel te doen in Colombia. Van salsa leren in Calí tot paragliden over Medellín, en van motorrijden in de woestijn tot wild-life ontdekken in de jungle. Daarnaast heeft Colombia de azuurblauwe Caribische Zee en de Pacifische kust, een ongeschonden, maar onontwikkeld gebied waar je alleen met een klein vliegtuigje heen kan, aangezien er geen wegen zijn.

Ik heb het hier geweldig naar mijn zin en maak me eigenlijk zorgen dat we alweer op de helft zitten. Er is nog zoveel te ontdekken, zowel in Bogotá als in Colombia. Ik kan dan ook iedereen aanraden om vooral deze kant op te komen. Of het nou voor een exchange semester of een reis is, je zult verliefd worden op dit land!

Deel dit artikel