Paintballen op Flux-veld met jarig Japie

Paintballen op Flux-veld met zestigjarig Japie

Een kleine vierhonderd TU/e'ers mogen op 26 en 27 september de gewapende strijd aanbinden op het Flux-veld. De grasmat wordt deze twee dagen door scheikundige studievereniging Japie omgetoverd tot paintballterrein. De activiteit vormt de openingsstunt van het twaalfde lustrum van Japie.

door

In totaal achtenveertig teams kunnen straks, verdeeld over twee dagen, hun opwachting maken op het gelegenheidsstrijdtoneel. Elke battle duurt twintig minuten, waarbinnen steeds twee achtkoppige teams strijden om de hoogste eer. Iedere individuele speler wordt bij de start bewapend met tachtig verfballetjes, een luchtdrukpistool, gezichtbescherming en een overall.

Het spel behelst trouwens méér dan alleen het zo gericht mogelijk leegjassen van je magazijn, vertelt medeorganisator Marit Kroese van Japie; er moeten intussen ook zoveel mogelijk items (elk goed voor een bepaald aantal punten) worden gebrast bij het andere team en in de eigen kist worden opgeborgen en bewaakt. Wie al doende door een tegenstander wordt geraakt, krijgt een korte time-out.

Tussen de bomen op het veld worden netten gehangen, die het gros van de rondvliegende verf zouden moeten tegenhouden. Sowieso wordt gebruikgemaakt van biologisch afbreekbare en water-afwasbare verf, waardoor de activiteit - als het goed is - geen blijvende sporen achterlaat. Japies lustrumcommissie struint al een poosje de campus af, op zoek naar oude meubels en andere materialen waarmee het strijdtoneel straks wordt ingericht.

Het tweedaagse paintballevenement is de eerste van Japies lustrumactiviteiten, met als overkoepelende thema in dit diamanten jaar: ‘Scatter your light’. Later staan onder andere nog een kroegentocht in Maastricht (geboortestad van Japies naamgever, chemicus Jan Pieter Minckelers), een gala en een reünie op de agenda. Het jubileumjaar wordt eind mei afgesloten met een sporttoernooi en barbecue voor de hele faculteit.

De paintball-wedstrijden zijn op dinsdag 26 en woensdag 27 september van 10.00 tot 16.00 uur. Deelname is gratis en staat open voor iedereen aan de TU/e vanaf achttien jaar. Inschrijven kan via Japies lustrumwebsite. Indien er tijdblokken overblijven, kan aanmelden ook nog ter plekke, op de dag zelf.

Deel dit artikel via je socials