De klok rond op ontdekkingsreis met SG

Je kunt op een namiddag een verjaardagsborrel geven voor vrienden en bekenden. Óf je kunt een klein etmaal lang de campus op zijn kop zetten met allerlei prikkelende activiteiten en laten zien wat je in huis hebt. Studium Generale, zestig jaar jong, koos voor het laatste.

Donderdagochtend om kwart voor elf verzorgde TU/e-hoogleraar en 'molecuulminnaar' Bert Meijer de aftrap van SG24/60. In het etmaal dat erop volgde, stonden nog meer lezingen op het programma, net als muziek, films, demonstraties, workshops, een nachtelijke dansmarathon, en een workshop Tai Chi plus ontbijt voor de vroege vogels op vrijdag.

'Ontdek, lach, huiver, denk, dans en bewonder', zo daagde de organiserende jarige het publiek uit. 'In 24 x 60 minuten nemen we je mee op ontdekkingsreis. Stap in waar je wilt en beleef het mee.'

Ook onze reislustige reporter Mathias Verheijden stapte aan boord. Hij maakte niet het héle programma van SG mee, maar wel een flink deel daarvan - van ochtend tot ochtend. Zijn videoverslag vind je hieronder. 

Deel dit artikel