“It’s not the size of the sword that matters, my boy”

Burgers, boeren en edelen verzamelden zich zondag 2 juni bij Luna op het TU/e-terrein voor de derde editie van Fantasy Court. Op het fantasy-festival, georganiseerd door de Eindhovense studentenvereniging Knights of the Kitchen Table, konden grote en kleine bezoekers onder meer larpboogschieten, familiewapens schilderen, luisteren naar bijzondere verhalen, bordspellen spelen of meedoen aan een zwaardvechttoernooi.

Het promoten van LARP (Live Action Role-Playing), rollenspellen, bordspellen en de wereld van fantasy; dat is wat de Eindhovense ‘Knights’ willen bereiken met - het gratis toegankelijke - Fantasy Court. Medeorganisator Remy van Brussel blikt terug op een succesvol en vooral "supergezellig" evenement waar verspreid over de middag, zo schat hij in, zo'n vierhonderd belangstellenden op afkwamen.

Intimiderend

De meeste bezoekers waren, zelf of via-via, al wel bekend in LARP- en fantasy-kringen, stelt hij. Maar de organisator benadrukt graag nog maar eens dat het evenement openstaat voor iedereen. Want, zo beseft hij: "De fantasywereld kan op buitenstaanders, vanaf een afstandje, misschien wat intimiderend overkomen". Niet alleen vanwege de soms indrukwekkende kostuums of zwaardvechtpartijen (al hielden de bezoekers het vanwege de hitte afgelopen zondag veelal bescheiden), "maar ook omdat de mensen in deze cirkel soms een heel andere taal spreken, met veel vreemde namen en termen. Op Fantasy Court willen we een open sfeer creëren waarin mensen vragen durven stellen, met anderen gaan praten. 'Wat is dit eigenlijk? Waar gebruik je het voor?' Dit evenement is tastbaar, interactief; mensen kunnen deze wereld ontdekken door er middenin te gaan staan."

Een vierde editie komt er volgens Van Brussel zeker. "We zouden graag nog verder groeien en meer gaan aanbieden, zodat mensen niet komen en gaan, maar liefst de hele dag willen blijven." Maar dan zónder de dwang van een gekocht ticket; als het aan Van Brussel ligt, en zolang de vereniging de kosten kan dragen, blijft het evenement gratis.

Onze videoreporter Collin Wagenmakers dompelde zich zondag niet onder in een verfrissend zwembad, maar in de relatief onbekende, wonderlijke wereld van de fantasy. “It’s not the size of the sword that matters, my boy. It’s how you swing it.” Bekijk zijn verslag hieronder.

Deel dit artikel