Equipment & Prototyping Center. Foto | Bart van Overbeeke

EPC zoekt ontwerpopdrachten

Nu de werkplaats van het Equipment & Prototyping Center (EPC) van de TU/e is gesloten, roept directeur Wim Peters onderzoekers op om vooral ontwerpopdrachten te blijven sturen. Volgens hem kunnen zijn medewerkers ook van thuis namelijk van betekenis blijven voor promovendi en andere onderzoekers.

Vorige week zijn de computers van het EPC al naar de thuisadressen van medewerkers gebracht, vertelt directeur Wim Peters. “Niet iedereen bij ons heeft een laptop, en we hebben wel goede hardware nodig voor de programma’s die we gebruiken.” Maandag is volgens hem de laatste machine in de werkplaats van het EPC stopgezet. “Maar het ontwerpen van apparatuur, software, printplaten, elektrische schema’s en dergelijke gaat nog van thuis uit gewoon door. Ik wil onderzoekers dan ook vragen om voor dergelijke opdrachten vooral contact met ons op te nemen. De komende weken hebben we nog wel wat werk, maar we hopen ook daarna nog met opdrachten bezig te kunnen blijven.”

Een deel van het maakwerk kan overigens uitbesteed worden, benadrukt Peters. “Er zijn nog veel bedrijven wel open, en die kunnen eventueel met onze ontwerpen aan de slag.” Toch maakt hij zich wel zorgen over hoe lang de situatie zal duren. “Veel promovendi zijn afhankelijk van wat wij voor ze maken, en die willen toch op tijd kunnen promoveren.”

Omdat niet iedere medewerker zich thuis even nuttig kan maken, wordt de gedwongen pauze bij het EPC volgens Peters ook benut voor bijscholing. “We doen online cursussen, bijvoorbeeld om beter Engels te leren, maar er zijn ook medewerkers die nu een technische interne opleiding volgen.” Daarnaast wordt gekeken of bepaalde werkwijzen verbeterd kunnen worden en is er tijd om het digitale archief op te schonen. “We zijn ook nog bezig met aanbestedingen voor machines, daar kunnen we nu rustig de tijd voor nemen.”

Deel dit artikel