End Fossil Occupy bezet TU/e

De actiegroepen End Fossil Occupy en University Rebellion hebben vandaag de TU/e bezet, in navolging van een vergelijkbare actie vorige week op de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Kamer 1.650 in gebouw Atlas is overgenomen door de demonstranten die eisen dat de universiteit banden verbreekt met de fossiele industrie, de klimaatnoodtoestand uitroept en transparant wordt over de derde geldstroom van de universiteit.

Elf demonstranten hebben zich verzameld in Atlas en hebben daarbij spandoeken opgehangen. Ze willen blijven tot het bestuur de eisen inwilligt. Dat bestuur moet de bezetting zeker hebben opgemerkt, aangezien ze zich bevinden in de kamer aan de overkant.

Maandagochtend is er een persbericht verstuurd waarin wordt vermeld dat ondanks eerdere demonstraties er geen verandering zichtbaar is en dat ze vinden dat de universiteit haar verantwoordelijkheid moet nemen. De kamer 1.650 in Atlas is gekozen omdat daar vaak belangrijke beslissingen worden genomen, zo schrijven de demonstranten in hun persbericht.

End Fossil Occupy is een wereldwijde beweging die in tientallen landen groepen heeft die onderwijsinstellingen bezetten om aandacht te vragen voor klimaatverandering.

Update 6 december: de studenten hebben nu ook een tweede ruimte in Atlas bezet: 1.652.

Deel dit artikel