NPO-bestuurder Paul Doop lid van Raad van Toezicht

Paul Doop treedt per 1 april toe tot de Raad van Toezicht van de TU/e. Met zijn toetreding is de raad weer volledig bezet. Zijn focus zal liggen op de terreinen van financiën en bedrijfsvoering. Onderwijsminister Robbert Dijkgraaf heeft Doop voor de gebruikelijke periode van vier jaar benoemd.

door
foto Brozhinsky / Shutterstock

Paul Doop is lid van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), en was voorheen voorzitter van de raad van bestuur van het Haaglanden Medisch Centrum, en daarvoor was hij vicevoorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam.

“Ik ben vereerd dat ik een bijdrage mag leveren aan de ambities van de TU/e, als onderdeel van de Brainport-regio”, zegt Paul Doop over zijn aanstelling. “Ik denk graag mee over de randvoorwaarden die nodig zijn om de ambities te realiseren: de investeringsagenda, de kwaliteit van de dienstverlening binnen de TU/e, de samenwerking in de regio en een gezonde bedrijfsvoering.”

Robert-Jan Smits, voorzitter van het College van Bestuur van de TU/e: “We zijn bijzonder verheugd over de komst van Paul Doop als nieuw lid van de Raad van Toezicht. Hij heeft langjarige ervaring en zeer gedegen kennis van financiën en bedrijfsvoering in verschillende relevante settings. Hij gaat als toezichthouder en adviseur van grote waarde zijn voor het College van Bestuur.”

Peter Wennink, voorzitter van de Raad van Toezicht van de TU/e: “We zijn uitermate tevreden dat we zo’n goede kandidaat hebben gevonden om de positie te vullen die vacant kwam aan het einde van de laatste termijn van professor Coen Teulings. Paul Doop is vanuit zijn diverse functies en rollen bij uitstek geëquipeerd om de steun te bieden bij financiële en operationele vraagstukken waar de TU/e mee te maken heeft en krijgt.”

Drs. Paul Doop (1955) volgt in de RvT Coen Teulings op, die vorig jaar zijn tweede termijn afrondde. Doop studeerde Bestuurskunde, met specialisatie Leer der Openbare Financiën, aan de Radboud Universiteit Nijmegen en de Universiteit Leiden.

Deel dit artikel