door

CLMN | Chocoladekogels

21/05/2013

De zevenjarige Myles uit Wisconsin had een geniaal idee: wát nou als geweren chocoladekogels hadden? Men zou niet meer gewond raken noch verdrietig zijn. Dit idee stuurde hij in een brief naar het Witte Huis, waarop hij een handgeschreven reactie kreeg van vicepresident Joe Biden.

Joe Biden complimenteerde Myles met zijn idee en bevestigde dat het land dan inderdaad niet alleen veiliger maar ook gelukkiger zou zijn, want mensen houden van chocolade. Misschien kunnen we de Hogeschool van Amsterdam dan even vragen of ze met een 3D-printer een pistool kunnen vervaardigen dat chocoladekogels kan schieten? Zo niet, dan downloaden we toch zelf snel een blauwdrukje van het internet, hebben we dat gedoe over ethische grenzen ook niet meer.

Vervolgens exporteren we deze pistolen naar Amerika, waar de vrije beschikbaarheid van wapens nog steeds niet is verboden. Daar zullen waarschijnlijk niet alleen de chocoladekogels meer veiligheid en geluk brengen, maar gezien het formaat van de gemiddelde Amerikaan is het ook nog maar de vraag of deze een chocoladepistool zou afschieten of toch ook liever zou opeten… Ik zie hier mogelijkheden tot het verlagen van de criminaliteit!

De eindexamenscholier van tegenwoordig heeft trouwens ook een manier gevonden om zichzelf van de straat te houden: klagen. Bij scholierenvakbond LAKS is alleen al de eerste examendag een recordaantal klachten binnengekomen. Als scholieren die tijd nou in het studeren zouden stoppen, hoefden er ook niet zoveel klachten te komen.

Laten we er maar vanuit gaan dat dit een enorm slimme doch kritische generatie is. En dat kan nooit kwaad, kritisch zijn. Zeker niet aan de universiteit. En al zeker niet als je je halve bachelor zelf moet samenstellen. Hier zijn wij -huidige eerstejaars- op dit moment dan ook druk mee bezig, aangezien we 7 juni al ons studiepakket moeten inleveren. Ach, houdt ons van de straat hè!?

Deel dit artikel