door

CLMN | Literaire ontdekking

04/09/2012

Minstens twee keer in de week ging ik naar de bibliotheek, toen ik nog op de basisschool zat. Het was zelfs zo erg dat de bieb in het pittoreske Schijndel uiteindelijk niet meer voldeed aan mijn oneindige behoefte aan nieuwe boeken en ik moest uitwijken naar Den Bosch.

Mijn eerste salaris werd zonder twijfel besteed aan het nieuwste deel van Harry Potter. Langzaam haalde ik minder boeken bij de bibliotheek en werd mijn boekenkast steeds sneller gevuld met nieuwe boeken.

Een week geleden stond ik in de boekhandel wederom te twijfelen tussen een aantal titels, terwijl ik dacht aan mijn overvolle Billy boekenkast. Rigoureus legde ik de boeken weer weg, stak de Emmasingel over en stapte de Witte Dame binnen. Voor slechts 16 euro bleek ik de trotse bezitter te zijn van een studentenabonnement. Daar kan ik normaal nog geen boek voor kopen! Enthousiast word ik rondgeleid en maak ik kennis met duizenden boeken, fijne stilteruimtes en de heerlijke koffie in het bibliotheekcafé. Het MetaForum lijkt nu al te klein voor alle studenten met goede voornemens, maar in de bibliotheek in de Witte Dame zijn nog studieplaatsen genoeg. Ik kan me haast niet meer voorstellen dat de bibliotheek geen indruk op me heeft gemaakt tijdens de introductieweek, al is dat waarschijnlijk te wijten aan het champagneontbijt, vlak voor de instantietocht.

Het boek dat ik graag wil lezen, Vijftig tinten grijs, blijkt populair te zijn met 76 reserveringen. Ik zal dus nog een tijdje moeten wachten op deze literaire sensatie. Toch stapte ik met voldaan gevoel en een gevulde tas naar buiten, met boeken die ik nog altijd een keer wilde lezen.

Deel dit artikel