door

CLMN | We mogen weer!

05/09/2012

Vroeger werd ik altijd een beetje bang als de spandoeken met ‘De scholen zijn weer begonnen!’ weer in het straatbeeld verschenen. Het einde van de vakantie naderde dan immers, hetgeen betekende dat de tijd van ontspanning voorbij was en ik weldra weer met een tas vol te zware ongebruikte schoolboeken de fiets op mocht.

Tegenwoordig is die angst voor eerdergenoemde spandoeken verdwenen, wellicht ook door het feit dat er zo’n spandoek in mijn studentenhuis hangt en ik er dus inmiddels aan gewend ben. Maar de teleurstelling dat de vakantie voorbij is, gaat de laatste jaren toch vooral aan me voorbij omdat ik studeren, in tegenstelling tot de tijdverspillende bezigheid die mijn middelbare school  destijds in mijn ervaring was, echt interessant en leuk vind.

Sowieso, een beetje student ligt tegenwoordig niet zeven weken lang met zijn luie reet aan het zwembad of op de bank, maar besteedt zijn vakantie aan afstudeerscriptie, stage, bachelorproject, interimtentamens of een combinatie van die zaken,  niet zelden om de ‘toch-niet-ow-nou-dan-toch-maar-wel-langstudeerboete’  te ontlopen.

Ik hoop dat alle TU/e’ers, of ze hun zomer nu backpackend door Australië hebben besteed of juist vakkenvullend bij de lokale Appie, deze week weer vol energie en goede moed aan het academisch jaar zijn begonnen. Je studie is het fundament voor jouw succes, zorg dus dat je ook dit jaar weer alles eruit haalt. Enter tomorrow.

Deel dit artikel