door

Een nieuwe routine?!

16/09/2020

De zomervakantie is weer voorbij. Eerlijk gezegd vind ik het altijd best ingewikkeld om weer terug te komen in de routine van studie, mijn werk voor innovation Space, sporten, koken, eten en ook nog sociaal zijn (beste vrienden die dit lezen: het spijt me dat ik nog niet heb geantwoord op je berichten).

Ik had dit jaar heel erg veel zin om weer te starten, en ik doe dit natuurlijk al jaren, maar nog steeds vind ik het moeilijk. Hoe moet ik mijn leven zó organiseren dat ik alles gedaan krijg, en er ook nog van kan genieten? Dus ik begon te denken, de mensen uit de studententeams, de staff in innovation Space; zij lijken altijd super georganiseerd te zijn. Wat zijn hun geheimen en tips voor mij (en misschien ook wel voor jou)?

Eerst sprak ik met Marta, zij is projectmanager in innovation Space, en ze is onwijs cool en georganiseerd (naar mijn mening). Zij is ook aan het experimenteren met het plannen van haar tijd na de corona-drukte. Ze vertelt me dat ze is begonnen met time-boxing voor haar werk, en verder dat haar hobby’s erg belangrijk zijn (ze doet nu 3x per week aan yoga!). Plus, ze heeft gitaarles opgepakt, wat haar erg gelukkig maakt.

Vervolgens kreeg ik advies van mijn co-studentassistent Robbe. Hij is een Industrial Design-student, werkt voor het communicatiecluster in innovation Space, en ontwikkelt de coolste projecten. Hij vertelt me dat hij een ruimte heeft om in te werken en een ruimte heeft om te ontspannen, om zo een scheiding te kunnen maken. Verder probeert hij tussen twee taken door naar buiten te gaan, om vervolgens beter te kunnen focussen op wat nog gedaan moet worden.

Tot slot vroeg ik advies aan Brandon. Hij is teammanager bij Falcon, masterstudent SET, en speelt gitaar alsof hij op het conservatorium heeft gezeten. Hij gaf mij het advies om een scheiding te maken tussen werk en hobby en om alles direct op te schrijven wat moet gebeuren, zodat een to-do lijst ontstaat. Als je die hebt afgewerkt, kun je ook ontspannen met je hobby’s (bakken in mijn geval).

Zoals je ziet, is het niet alleen belangrijk om inspanning te leveren, maar ook te relaxen. Je hoeft niet altijd productief te zijn, en om dit te horen van superproductieve mensen doet me goed. Ik kan dit gebruiken om een goede routine voor mijzelf te bouwen (inclusief brownies).

Tot slot wil ik iets delen wat ik leerde van de vriendin van mijn broertje: er is tijd voor inspanning en tijd voor ontspanning, niet vergeten!

Deel dit artikel